Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δενδρολίβανο για καλή μνήμη συνιστούν οι επιστήμονες

Το δενδρολίβανο ενισχύει τη μνήμη σύμφωνα με Βρετανική έρευνα

Βρετανική έρευνα ενισχύει το μυστικό της δυναστείας των Τυδώρ, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το δενδρολίβανο έχει την ικανότητα να βελτιώνει τη μνήμη, ενώ χρησιμοποιείται και στη βοτανοθεραπεία ως ήπιο παυσίπονο για τις ημικρανίες.

Πρόσφατα, Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν τις ιδιότητες του δενδρολίβανου σε μία προσπάθεια να αποδείξουν επιστημονικά τις θεραπευτικές του ικανότητες και κατέληξαν πως αυξάνει την ετοιμότητα και τη μακροπρόθεσμη μνήμη.
Οπως αναφέρει και το vita ομάδα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο Νορθαμπρια στο Νιουκαστλ εξέτασε την επίδραση των αιθέριων ελαίων δενδρολίβανου στη μνήμη με τη βοήθεια 66 ενήλικων εθελοντών.
Αφού τους χώρισαν σε δύο ομάδες, έβαλαν την πρώτη σε ένα δωμάτιο εμποτισμένο με αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου, και τη δεύτερη σε ένα δωμάτιο χωρίς άρωμα. Στη συνέχεια έδωσαν και στις δύο ομάδες ένα τεστ σχεδιασμένο για την αξιολόγηση της προοπτικής μνήμης, ενώ οι εθελοντές στο πρώτο δωμάτιο υποβλήθηκαν και σε εξέταση αίματος, για να βρεθεί αν τα επίπεδα απόδοσης και η αλλαγή στη διάθεση που ακολούθησαν την έκθεση στο άρωμα σχετίζονταν με τις συγκεντρώσεις στο αίμα ενός συστατικού (1,8-cineole), το οποίο συναντάται στο συγκεκριμένο έλαιο και έχει φανεί να δρα στα βιοχημικά συστήματα, που βοηθούν τη μνήμη.
Όσοι βρίσκονταν στο αρωματισμένο δωμάτιο, είχαν αισθητά μεγαλύτερη απόδοση στο τεστ από ότι οι συμμετέχοντες στο άλλο δωμάτιο,ενώ τα αποτελέσματα από την εξέταση αίματος, έδειξαν σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας 1,8-cineole στο αίμα τους και όπως εξηγούν οι επιστήμονες «τα ευρήματα αυτά μπορεί να βρουν εφαρμογή στη θεραπεία ατόμων με προβλήματα μνήμης»


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !