Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Για την τεμπελιά φταίνε τα γονίδιά μας!

Για την τεμπελιά φταίνε τα γονίδιά μας!

Σας αρέσει να τεμπελιάζετε και να σπαταλάτε ατελείωτες ώρες στον καναπέ χωρίς να κάνετε κάτι; Δεν φταίτε εσείς αλλά τα γονίδιά σας. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Μισούρι η ενεργητικότητά μας οφείλεται σε γονιδιακή προδιάθεση.

Τα γονίδια φαίνεται πως είναι υπεύθυνα για όσους σιχαίνονται τη σωματική άσκηση και προτιμούν να μην κάνουν τίποτα.
Στο πλαίσιο των πειραμάτων που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια τα οποία έφεραν συγκεκριμένες γονιδιακές μεταλλάξεις που τους δημιουργούσαν την προδιάθεση να είναι είτε υπερδραστήρια, είτε τεμπέλικα.
Ο καθηγητής από το Κολέγιο Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου, Φρανκ Μπουθ εξήγησε πως η απόδειξη ότι κάποιος είναι τεμπέλης λόγω γενετικής προδιάθεσης «θα μπορούσε να αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναγνώριση των βασικών αιτιών γύρω από την παχυσαρκία στον άνθρωπο, δεδομένων των δραματικών εξελίξεων σε ό,τι αφορά την παιδική παχυσαρκία, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ».
«Για παράδειγμα, κάποιος που έχει τη γενετική προδιάθεση η οποία οδηγεί στην έλλειψη κινήτρου για γυμναστική, έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει παχύσαρκος συγκριτικά με κάποιον άλλον» υποστηρίζει ο ερευνητής.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !