Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Προκλητικός κινέζικος κλώνος του MacBook Air

Ένας από τους πολλούς προγραμματιστές «κλώνων» στην περιοχή Σενζέν της νότιας Κίνας, η Shenzhen Τεχνολογίας, έχει δημιουργήσει έναν κλώνο MacBook Air που πιθανότατα να προκαλέσει με την εμφάνισή του. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι διάφοροι κλώνοι ηλεκτρονικών συσκευών είναι εμφανώς διαφορετικοί στο εξωτερικό, ωστόσο το 13-ιντσών σύστημα θυμίζει έντονα τον σχεδιασμό της Apple και στην πραγματικότητα είναι και ελαφρώς μικρότερος και ελαφρύτερος. Αντί να χρησιμοποιεί τον Intel Core i5, όμως, φαίνεται να έχει εξοπλιστεί με τον μέχρι τώρα ανέκδοτο Atom N2800 στα 1.86GHz με πλατφόρμα Cedar Trail, καθιστώντας τον πιο κοντά σε ένα netbook.

Το PC κάνει μια σειρά από άλλες θυσίες για να ανταποκριθεί σε μία αγορά γνωστή για τις χαμηλότερες τιμές όποτε αυτό είναι δυνατόν. Αν και διαθέτει την ίδια μνήμη RAM 2GB, ο σκληρός του δίσκος περιορίζεται μόλις στα 32GB solid-state. Αν και υποτίθεται ότι έχει μια παρόμοιας χωρητικότητας μπαταρία και ένα πιο αποτελεσματικό επεξεργαστή, η διάρκεια αυτής είναι μόλις 3,5 ώρες.

Επίσης δεν διαθέτει κάποια από τα «μαγικά» της Apple, όπως το MagSafe που εδώ έχει αντικατασταθεί από μια κανονική υποδοχή τροφοδοσίας, και στη θέση της προσωρινά αποκλειστικής θύρας για Mac, Thunderbolt , υπάρχει μια υποδοχή HDMI. Επίσης το trackpad του είναι απίθανο να υποστηρίζει multi-touch, ενώ αν και το OS είναι άγνωστο, το πιο πιθανό είναι τα Windows.

Η Shenzhen Technology σκοπεύει να διαθέσει  το σύστημα, το Νοέμβριο και εκτιμάται ότι η τιμή του θα κυμαίνεται κάπου στα 417 δολάρια. Παρομοίως με μερικά από τα ψεύτικα καταστήματα της Apple, η εταιρεία επιμένει ότι αυτό αποτελεί ένα αυθεντικό προϊόν της Apple και ελπίζει να ξεγελάσει τους ντόπιους. Η Apple σπανίως καταδιώκει τους κινέζικους κλώνους, αλλά ίσως αρχίσει αφού πλέον η μίμηση είναι κάτι παραπάνω από προκλητική.

Προκλητικός κινέζικος κλώνος του MacBook Air
Προκλητικός κινέζικος κλώνος του MacBook Air

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !