Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Αύριο η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου: Tο φεγγάρι στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη

Απόψε η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου: Tο φεγγάρι στο πιο κοντινό του σημείο Μία μαγευτική πανσέληνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν εκτός σπιτιού το βράδυ της Κυριακής, αφού το φεγγάρι θα φτάσει στην πλήρη φάση του και ταυτόχρονα στο κοντινότερό του σημείο στη Γη, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.
Συγκεκριμένα σήμερα η Σελήνη θα απέχει μόλις 356.990 χιλιόμετρα από τη Γη και εφόσον σήμερα θα είναι και πανσέληνος το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι μαγευτικό.
Η τροχιά του φεγγαριού έχει ωοειδές σχήμα και αναλόγως την κίνηση της Σελήνης, κάποιες φορές βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στη μικρότερη απόσταση από τη Γη, όπως την Κυριακή, και κάποιες άλλες στο απόγειο, δηλαδή στην πιο μακρινή απόσταση από τη Γη.
Εάν όμως τύχει το περίγειο να συμβεί ταυτόχρονα με την πανσέληνο, τότε στη Γη έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !