Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Σπιναλόγκα, Ενετικές Οχυρώσεις, Μινωικά Ανάκτορα στον ενδεικτικό κατάλογο της Ουνέσκο.

Η Σπιναλόγκα, οι Ενετικές οχυρώσεις όλης της Κρήτης και τα Μινωικά Ανάκτορα, έχουν εγγραφεί στον ενδεικτικό κατάλογο των αιτημάτων της χώρας προς την Ουνέσκο, ανακοίνωσε η γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνάντηση της σήμερα στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Στην συνάντηση που ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι η Σπιναλόγκα είναι σε προτεραιότητα λόγω της εντατικής δουλειάς που έχει γίνει ήδη από τις ομάδες εργασίας του ΤΕΕ, της Περιφέρειας-ΠΕ Λασιθίου, του δήμου Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. 

«Χαιρόμαστε για την καλή συνεργασία και τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε από την κοινή μας πορεία με το Υπουργείο Πολιτισμού στα θέματα της Κρήτης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των προτάσεων ένταξης στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο των τριών εγγραφών Σπιναλόγκα, Ενετικών Οχυρώσεων και Μινωικών Ανακτόρων.

 Παράλληλα ο Περιφερειάρχης με την κ. Μενδώνη συζήτησαν όλα τα έργα πολιτισμού του νησιού που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, υποδομές, τα μουσεία του νησιού, ο δε κ. Αρναουτάκης τόνισε την αναγκαιότητα της εξεύρεσης πόρων για την δημιουργία μουσείου στο Ρέθυμνο. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές να υπάρξει κοινή δράση για την εξασφάλιση πόρων δημιουργίας του μουσείου.

Ωστόσο η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι οι υπηρεσίες εκπονούν μελέτη προκειμένου στον χώρο του Αγ. Φραγκίσκου στο Ρέθυμνο να δημιουργηθεί μια προσωρινή έκθεση-στα πρότυπα της προσωρινής έκθεσης του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου-ώστε και το Ρέθυμνο από του χρόνου να έχει χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται και θα προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός του. 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !