Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Φωτογραφίες από τις εγκαταλελειμμένες καλύβες

Λίγες μικρές καλύβες στην Ανταρκτική είναι τα μόνα μνημεία που μας θυμίζουν που έφτασε η ανθρωπότητα στην προσπάθεια της να εξερευνήσει τον κόσμο.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν βάσεις στην Ανταρκτική που αποτέλεσαν τα μοναδικά καταφύγια από τις ακραίες θερμοκρασίες για κάποιους από τους μεγαλύτερους εξερευνητές της Βρετανίας. 

Σε ένα από τα καταφύγια φαίνεται πως έμεινε ο Ernest Shackleton και η ομάδα του. Η συγκεκριμένη καλύβα κατασκευάστηκε το 1908 και εκεί έμειναν 15 άντρες. Παρόλο που ήταν μικρή ήταν φτιαγμένη για να προστατεύει τους εξερευνητές από τους ισχυρούς ανέμους. 

Ένα άλλο καταφύγιο ήταν η βάση του Robert Falcon Scott και της ομάδας του, οι οποίοι ανταγωνίζονταν με τον Νορβηγό Roald Amundsen για την εξερεύνηση του Νότιου Πόλου. Η Νορβηγική ομάδα έφτασε ένα μήνα πριν τον Scott στο Νότιο Πόλο. 

Ακόμη, μια προσωρινή βάση δημιούργησαν και Σοβιετικοί επιστήμονες το Δεκέμβριο του 1958. Εκεί, τοποθέτησαν και μία προτομή του Λένιν. Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες δούλευαν σε ένα μέρος όπου έχει το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας του πλανήτη, γύρω στους -58 βαθμούς Κελσίου. 

Ο σταθμός τους είναι θαμμένος κάτω από το χιόνι, αλλά το πλαστικό άγαλμα του Λένιν.


Οι Jameson Adams, Frank Wild and Eric Marshall (από τα αριστερά στα δεξια) στις 9 Ιανουαρίου του 1909. Οι τρεις τους ήταν μέλη της ομάδας του Ernest Shackleton.Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !