Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αυτές είναι οι καλύτερες αυλές της Αθήνας για καλοκαιρινά... τσιμπούσια!!

Αυτες ειναι οι καλυτερες αυλες της Αθηνας για καλοκαιρινα... τσιμπουσια!!
Αναζητάς όμορφα στέκια να απολαύσεις γευστικούς μεζέδες; Το καλοκαίρι έφτασε, άρα τι καλύτερο από φαγητό και συμπάθεια σε open air περιβάλλον.
Ζάχαρη και Αλάτι
Στην καρδιά της πόλης  και δη στων Εξαρχείων, το «Ζάχαρη και Αλάτι» είναι παντός καιρού, εκτός από ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο στέκι. Σαν τη μύγα μες το γάλα, το διώροφο κοκκινωπό νεοκλασικό επί της Βαλτετσίου προσφέρεται για καφέ, ποτό, φαγητό ανεξαρτήτως καιρού. Ωστόσο το highlight του ρομαντικού μπιστρό δεν είναι άλλο από το αίθριο μεταμορφωμένο σε εσωτερική αυλή από όπου ξεκινά η εσωτερική σκάλα του αρχοντικού που θυμίζει παλιές εποχές, για αυτά τα ανοιξιάτικα βράδια με τη συνοδεία γαστρονομικών εκπλήξεων αλλά και live piano sessions.


(φωτό: mysecretathens.gr)
Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ. 210 3801253
Μπεμπέκα


Δεν έχει κλείσει ούτε ένα χρόνο λειτουργίας ακόμα η «Μπεμπέκα» και τα μαγειρευτά της κάνουν ήδη θραύση. Μαρουλοντολμάδες αυγολέμονο, κόκορας κρασάτος, γιουβαρλάκια και άλλα μαμαδίστικα πιάτα δίνουν και παίρνουν στη μονοκατοικία της γεύσης στο Χαλάνδρι. Και αν τον χειμώνα νομίζεις ότι έχεις βρεθεί σε νηπιαγωγείο για ενηλίκους με τις ζωγραφιές, τα μπαλόνια και τους χαρταετούς στους τοίχους, τώρα που άνοιξε ο καιρός θα ξετρελαθείς απολαμβάνοντας νοστιμιές ανάμεσα σε πορτοκαλιές και βασιλικούς στην αυλή της «Μπεμπέκας».
Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6854880
Αυλή
Μέχρι να την ξετρυπώσει μέχρι και το βρετανικό περιοδικό  «Boat», στα πλαίσια αφιερώματος στην Αθήνα, η «Αυλή» ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης. Σήμερα, μετά τα 15 λεπτά δημοσιότητας απλά συνειδητοποιείς ότι τα αυθεντικά value for money στέκια δύσκολα μπορούν να μείνουν στην αφάνεια. Μεταξύ Ψυρρή και Γερανίου, σε ένα μακρόστενο διάδρομο πίσω από μια σιδερένια πόρτα ξεπροβάλλει ένα σκηνικό παλαιότερων δεκαετιών. Καρό μουσαμάδες για τραπεζομάντιλα, καρέκλες του «γύφτου», ατάκες πάνω σε ξύλινες ταμπέλες και μπλε παραθυρόφυλλα, περιβάλλουν το καφενείο με τα νοστιμότατα κεφτεδάκια, το λουκάνικο και το ουζάκι και άλλα μεζεκλίκια που δε θα σου κοστίσουν πάνω από 10 ευρώ.
Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ. 210 3217642


(φωτό: mysecretathens.gr)
Το Μινόρε της Αυγής
Δεν θα την έλεγες ακριβώς αυλή ωστόσο το στρωμένο χαλίκι και τα τραπεζάκια με τις ομπρέλες να φέρνουν τη σκιά, μεταμορφώνουν το «Μινόρε της Αυγής» σε ένα ευχάριστο open air μεζεδοπωλείο στην καρδιά των Άνω Πετραλώνων, απέναντι από την πλατεία Μερκούρη. Σταμναγκάθι, πληγούρι, παστουρμαδοπιτάκια, ποικιλίες κρεατικών και η σπεσιαλιτέ του, το κότσι, ξεχωρίζουν στον κατάλογο ενώ αν πας σαββατοκύριακο, μπορεί και να ακούσεις ζωντανά μπαγλαμά και μπουζούκι.
Καλλισθένους 82 και Αχαιών, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3414004
Θάλειας Μεζεδοτεχνείον
Αν σου φαίνεται γνώριμη  η ονομασία του μεζεδοπωλείου, τότε η αίσθησή σου δε σε απατά. Στη Τζια έχεις απολαύσει και εσύ τις νοστιμιές της αυτοδίδακτης μαγείρισσας, Θάλειας. Ωστόσο από πέρυσι και για καλή τύχη των Αθηναίων κατοίκων, το «Θάλειας Μεζεδοτεχνείον» άνοιξε «παράρτημα» στην πρωτεύουσα. Μια αυλή από μουριές, μυρωδάτους βασιλικούς και γεράνια σε περιμένει στου Γκύζη μετά το Πάσχα για να απολαύσεις σε αυτό το εξοχικό περιβάλλον από σμυρναίικα σουτζουκάκια και άλλες ανατολίτικες γεύσεις μέχρι θαλασσινά και κρητική ρακή.
Κουτσικάρη 47, Γκύζη, τηλ. 215 5207098
Πηγή: http://www.cosmo.gr/

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !