Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκεφαλική βλάβη-μυστήριο παρουσιάζουν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί Στρατιώτες

Εγκεφαλική βλάβη-μυστήριο παρουσιάζουν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί Στρατιώτες

Έπειτα από μία δεκαετία ενεργούς στρατιωτικής παρουσίας σε Ιράκ και Αφγανιστάν ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το φαινόμενο των εγκεφαλικών τραυματισμών και βλαβών Αμερικανών στρατιωτών, ακόμη και μετά την απομάκρυνσή τους από τα πεδία της μάχης.
Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι οι βλάβες σχετίζονται με διασείσεις τις οποίες υφίστανται οι Αμερικανοί στρατιώτες εξαιτίας των εκρήξεων βομβών. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικό του Πενταγώνου σε θέματα εγκεφαλικών τραυματισμών, δεν έχει κατανοηθεί ακόμη ο μηχανισμός της συγκεκριμένης βλάβης, ούτε το πώς οι εκρήξεις είναι δυνατόν να προκαλέσουν παρατεταμένους πονοκεφάλους, ζαλάδες, απώλεια μνήμης και διαταραχές του ύπνου.

Ως αποτέλεσμα, πολλές δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και έχουν υποστεί τέτοιο τραυματισμό, δεν έχουν λάβει ποτέ ορθή και ολοκληρωμένη διάγνωση – πράγμα που μπορεί να τους προκαλέσει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους.
Μέτριοι και σοβαρότεροι εγκεφαλικοί τραυματισμοί μπορούν να διαγνωσθούν άμεσα με τη χρήση σαρωτών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν κακώσεις και άλλες φυσικές βλάβες του εγκεφάλου.
Ωστόσο, ελαφρείς εγκεφαλικοί τραυματισμοί, οι οποίοι προκαλούνται από διάσειση, είναι πιο συνήθεις προξενώντας συχνά στον τραυματισμένο στρατιώτη ζαλάδα και καθιστώντας τον δυσλειτουργικό.
Τέτοιου είδους τραυματισμοί είναι σοβαροί, καθώς δεν αφήνουν πίσω τους καμία εμφανή φυσική βλάβη, ένας λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να διαγνωσθούν άμεσα.
Μόνο μέσα από τις περιγραφές του τραυματισμένου μπορούν οι γιατροί να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ και να εικάσουν ότι ο στρατιώτης υπέστη διάσειση και, άρα, ότι μπορεί να πάσχει από τέτοια βλάβη.
Σε περιπτώσεις μέτριου ή σοβαρού εγκεφαλικού τραυματισμού, τα σημάδια είναι ξεκάθαρα. Απεναντίας, στην περίπτωση του ελαφριού τραυματισμού, οι γιατροί δεν έχουν στη διάθεσή τους τίποτα παραπάνω από μία ιστορία και περιγραφές, οι οποίες είναι συχνά διαστρεβλωμένες λόγω της απώλειας μνήμης που πολλές φορές συνοδεύει τα συμπτώματα της ζαλάδας και των πονοκεφάλων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !