Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Βραζιλία: Οι δύο αντίθετες όψεις της επόμενης Ολυμπιακής πρωτεύουσας


Βραζιλία: Οι δύο αντίθετες όψεις της επόμενης Ολυμπιακής πρωτεύουσας [εικόνες]

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου τελείωσαν και τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που όπως αποφασίστηκε με ψηφοφορία το 2009, θα είναι η επόμενη Ολυμπιακή πρωτεύουσα, η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Το Ρίο δίνει την εντύπωση μίας πόλης καρναβαλιού και ατέλειωτης διασκέδασης, όμως δεν είναι όλα τόσο ιδανικά όσο φαίνονταιΗ πανέμορφη αυτή πόλη, με το άγαλμα του Χριστού που μοιάζει να την αγκαλιάζει ολόκληρη και έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της, θα είναι η πρώτη στα χρονικά χώρα της Λατινικής Αμερικής που θα φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Ρίο όμως, έχει δύο εντελώς διαφορετικές όψεις που συγκρούονται οπτικά και συνυπάρχουν στην ίδια περιοχή, σαν κόσμοι παράλληλοι.Η διασκέδαση, το καρναβάλι και τα φώτα, αφήνουν στη σκιά τις φτωχικές παραγκουπόλεις, τις γνωστές φαβέλες του Ρίο, που παρουσιάζουν μία εικόνα εξαθλίωσης, που έρχεται σε αντίθεση με την ομορφιά και την αίγλη που παρουσιάζει η πόλη.

Οι φαβέλες στοιβάζονται από το 19o αιώνα και προέκυψαν από κατοίκους που προσπάθησαν να κάνουν μια νέα αρχή, μετά τη βίαιη μεταβολή των προηγούμενων συνθηκών ζωής τους, είτε επειδή διώχτηκαν από τις περιοχές τους για να τις εκμεταλλευτούν οι αποικιοκράτες, είτε μετά την απελευθέρωσή τους ύστερα από τη νομική κατάργηση της δουλείας.
Ας δούμε όμως στις εικόνες που ακολουθούν τις δύο διαφορετικές όψεις μίας εντυπωσιακής, αλλά και αντιφατικής πόλης.









Και η άλλη όψη...







Διαβάστε περισσότερα

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !