Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Βουλγαρία: Σε «κίτρινο συναγερμό» για τον καύσωνα


Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται και η γειτονική μας Βουλγαρία, με αποτέλεσμα το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας των Επιστημών να κηρύξει σήμερα «κίτρινο συναγερμό» για κατακόρυφη άνοδο της θερμοκρασίας στους 35 βαθμούς Κελσίου, σε 19 περιφέρειες της χώρας.

Ο πρόωρος, για τα δεδομένα της Βουλγαρίας, καύσωνας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αισθητός στη Φιλιππούπολη, όπου ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 37 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους και στα άτομα με προβλήματα υγείας, που πρέπει, όπως τονίζουν, να μην κυκλοφορούν έξω, να παραμένουν σε δροσερά ή σκιερά μέρη και να καταναλώνουν αρκετό νερό.

Στη νοτιοδυτική, την κεντρική και την ανατολική Βουλγαρία εντοπίζονται οι 19 από τις 28, συνολικά, διοικητικές περιφέρειες της χώρας, στις οποίες ο καύσωνας ενδέχεται να προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι ίδιοι, ωστόσο, «βλέπουν» πτώση της θερμοκρασίας κατά πέντε με έξι βαθμούς από το βράδυ της Πέμπτης.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !