Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

«Ό,τι συμβεί στην Ελλάδα, θα συμβεί και στον υπόλοιπο κόσμο»

«Ό,τι συμβεί στην Ελλάδα, θα συμβεί και στον υπόλοιπο κόσμο»

O Εμίρ Κουστουρίτσα μιλά για τον οικονομικό φασισμό.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Κι εγώ πού είμαι σε αυτή την ιστορία;» στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα μίλησε για τις ταινίες του, το βιβλίο του, την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και για την οικονομική κρίση.
"Αυτό είναι το τέλος φίλοι μου", είπε απαντώντας στην ερώτηση αν ήρθε το τέλος του καπιταλισμού.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αυτός απάντησε: «H Ελλάδα είναι η βάση όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά του κόσμου» και πως ό,τι συμβεί εδώ θα συμβεί και στον υπόλοιπο κόσμο.
«Αγκαλιάσατε με ενθουσιασμό την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρήματά της. Όταν σας έδωσαν τα χρήματα, τα πήρατε κι αυτό είναι ορατό παντού στην Ελλάδα. Αυτό έχει φέρει τα πράγματα στο σημείο που βρίσκονται. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δείχνει τι θα ακολουθήσει σε όλο τον κόσμο. Είστε πολύ εύθραυστη περιοχή, γι' αυτό είναι σημαντικό το ερώτημα τι θα γίνει με την Ελλάδα. Η ελληνική πηγή είναι η κύρια πηγή του δυτικού πολιτισμού. Ό,τι συμβεί στην Ελλάδα, θα συμβεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον. Δεν βολεύει τις παγκόσμιες ισορροπίες. Δεν πιστεύω στη δημοκρατία. Στη χώρα σας γεννήθηκε, αλλά κι εσείς – όπως η Ευρώπη, στην οποία ανήκετε – υποκύψατε στον παγκόσμιο οικονομικό φασισμό. Είδα στην Ελλάδα κτίρια φανταχτερά όσο πουθενά στην Ευρώπη ή στην Αμερική. Τώρα οι Έλληνες υφίστανται τις επιπτώσεις αυτού του ευρωπαϊσμού τους».


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !