Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ποιες λέξεις κλειδιά παρακολουθούν στο Ίντερνετ οι ΗΠΑ


Ποιες λέξεις κλειδιά παρακολουθούν στο Ίντερνετ οι ΗΠΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιεί το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για να παρακολουθεί τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και την γενικότερη κίνηση στο Ίντερνετ, ώστε να εντοπίζει πιθανές απειλές. Η λίστα περιλαμβάνει προφανείς επιλογές, αλλά και κάποιες που μοιάζουν εντελώς αθώες.

Οι λέξεις-κλειδιά, στις οποίες βασίζονται οι πράκτορες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων ώστε να εντοπίζουν δυνητικά απειλητικές διαδικτυακές αναρτήσεις και δημοσιεύματα, είναι εκτός από τις προφανείς, όπως «επίθεση», «τρομοκρατία» και «βρόμικη βόμβα», και αθώες λέξεις όπως «Μεξικό», «σύννεφο», «κύμα», «ομάδα» και.. «χοιρινό».
Σημειώνεται ότι η εν λόγω λίστα δεν δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το υπουργείο, αλλά από την οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα Electronic Frontier Foundation (EFF), η οποία απέκτησε το έγγραφο αξιοποιώντας τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες (Freedom of Information Act).
Σε επιστολή του προς την υποεπιτροπή Αντιτρομοκρατίας και Πληροφοριών του Κογκρέσου, η EFF επικρίνει την κυβέρνηση για την «ευρεία, ασαφή και διφορούμενη» επιλογή λέξεων και φράσεων. Η λίστα, επισημαίνει η οργάνωση, περιλαμβάνει αθώες λέξεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αποστολή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και προστατεύονται από τις διατάξεις του Συντάγματος για την ελευθερία του λόγου.
Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στη Huffington Post ότι οι επίμαχες λέξεις-κλειδιά είναι «η αφετηρία, και όχι το τελικό σημείο» για την αναγνώριση απειλών, και επέμεινε ότι το υπουργείο δεν αστυνομεύει το Διαδίκτυο για ενδείξεις εναντίωσης στην κυβέρνηση.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !