Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αλόη βέρα το δώρο της φύσης


Η Αλόη Βέρα είναι ένα κακτοειδές φυτό γνωστό από την αρχαιότητα.
Οι αρετές της Αλόη έχουν καταγραφεί από πολλούς μεγάλους πολιτισμούς, από εκείνους της Περσίας και της Αιγύπτου στη Μέση Ανατολή, σε εκείνους της...
Ελλάδας και της Ιταλίας στην Ευρώπη, σε εκείνους της Ινδίας και της Αφρικανικής Ηπείρου.
Ο George Ebers πρώτος ανακάλυψε το 1862 , σ' έναν αιγυπτιακό πάπυρο του 1500π.Χ. ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες και Ρωμαίοι παθολόγοι την χρησιμοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ως ιατρικό βότανο.
Οι ερευνητές έχουν βρει επίσης ότι και στους αρχαίους Κινέζικους και Ινδικούς πολιτισμούς χρησιμοποίησαν Αλόη Βέρα. .Η πιο τεκμηριωμένη χρήση Αλόης προέρχεται από τους αρχαίους Αιγυπτίους και χρησιμοποιήθηκε από το Βασιλιά Σολόμωντα, ο οποίος την είχε εκτιμήσει ιδιαίτερα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Socotra προκειμένου να βρει Αλόη για τον στρατό του Κατά τη διάρκεια των θρυλικών ταξιδιών του στην Ανατολή, μεταξύ των πολλών θαυμάτων που καταγράφηκαν από τον Marco Polo ήταν και οι περιγραφές των πολλών εφαρμογών της Αλόη Βέρα. Σε πολλές από τις θεραπείες των Ατζέκων, είναι γνωστό ότι η Αλόη ήταν ο αποτελεσματικός παράγοντας
Ποιο είδος Αλόης χρησιμοποιείται στον κόσμο για τις φαρμακευτικές ιδιότητες;
Πέντε είδη Αλόης χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικές εφαρμογές στην Ιατρική, ως επουλωτικά, υπακτικά, αντισηπτικά, ανανεωτικά. Η πιο διαδεδομένη, είναι η Αλόη Βέρα Barbadensis, που πήρε το όνομά της από τα νησιά Μπαρμπάντος της Καραϊβικής, όπου καλλιεργείται από το 1650.
Η πιο γνήσια Αλόη Βέρα που κυκλοφορεί στον κόσμο, είναι η Αλόη Βέρα της Forever Living Products, όπου καλλιεργείται, σταθεροποιείται, συσκευάζεται και διανέμεται στις ιδιόκτητες φυτείες της.

Ποια είναι τα oφέλιμα συστατικά των φύλλων της Αλόης;
Ο ζελές των φύλλων της Αλόης Βέρα, περιέχει 99% νερό και 1% διάφορα συστατικά, που κάνουν καλό στον ανθρώπινο οργανισμό όπως: σαπωνίνες (αντισηπτικά), ανθρακινόνες (αναλγητικά, αντιβακτηριακά, αντιοξειδωτικά, αντικαρκινικά), μεταλλικά άλατα, σίδηρο, σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη, Acemannan), στερόλες (σιτοστερόλη, λουπεόζη, κ.ά), ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη), κ.α.

Πώς δρα στον ανθρώπινο οργανισμό η Αλόη Βέρα;
Όλα τα οφέλιμα συστατικά της Αλόης Βέρα, δρουν συνεργικά με αποτέλεσμα να θανατώνουν μικρόβια, να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να ανανεώνουν τα επιθηλιακά κύτταρα του δέρματος και των βλεννογόνων, να σαρώνουν τις ελεύθερες ρίζες (αντιοξειδωτικό) κ.α.
Αυτή η συνεργική δράση, δημιουργεί ανανέωση, ευεξία και προστασία έναντι των διαφόρων εχθρών του ανθρώπου, όπως είναι, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα, η αρτιοσκλήρυνση, ο καρκίνος, κ.α.

Υπάρχουν ευεργετικές εργασίες που αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες της Αλόης Βέρα;
Κλινικές και πειραματικές μελέτες έχουν γίνει από ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Στο βιβλίο που κυκλοφορεί, υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία που μπορείτε να μελετήσετε. Μελέτες υπάρχουν, από την Αμερική, την Ιαπωνία, τη Ρωσία,την Αγγλία, την Ιταλία, κ.α.
Στο βιβλίο μου, υπάρχουν και προσωπικές μελέτες και εμπειρίες.

Σε ποιες παθήσεις κάνει καλό η Αλόη Βέρα;
Η Αλόη Βέρα κάνει πολύ καλό σε παθήσεις του δέρματος (επουλωτικό, ανακουφιστικό, αντισηπτικό), όπως είναι, τα εγκαύματα, οι δερματίτιδες, τα τραύματα, τα χηλοειδή, τα κρυοπαγήματα, οι μυκητιάσεις, η ακμή, χειρουργικές τομές, ηλιακά εγκαύματα, ακτινικά εγκαύματα, άτονα έλκη, ψωριακές πλάκες, κ.α.
Η Αλόη Βέρα κάνει επίσης πολύ καλό, σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως, το έλκος του στομάχου, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, η εκκολπομάτωση, τα έλκη Barett, οι αιμορροΐδες, κ.α.
Η Αλόη Βέρα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ασθενείς, με αρθρίτιδες, με διαβήτη, με ψωρίαση, με AIDS, με καρκίνο, με σκλήρυνση κατά πλάκας λόγω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος και λόγω της συνεργίας και με άλλα αντίστοιχα με την πάθηση φάρμακα.

Η Αλόη Βέρα ρίχνει την χοληστερίνη;
Από έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική (Ιsabgal), σε χιλιάδες ασθενείς με υπερχοληστεριναιμία, μετά από συστηματική χορήγηση Αλόης Βέρα, μειώθηκε σημαντικά η ολική χοληστερίνη αλλά και τα τριγλυκερίδια.

Η Αλόη Βέρα βοηθά στις αθλητικές κακώσεις;
Ο ζελές της Αλόης Βέρα, σε συνδυασμό και με την MSM κρέμα,
ανακουφίζει τους αθλητές από κράμπες.

Η Αλόη Βέρα θεραπεύει τον καρκίνο;
ΟΧΙ. Η Αλόη Βέρα είναι μια φυτική ουσία όπως είναι, τα φύλλα της ελιάς, που περιέχουν ελαιοπαΐνη, όπως είναι, τα φυτά Ποδόφυλλο, Ιξός, Βινκριστίνη, Πάου ντ ' άρκο, Διωναία, κ.α, που περιέχουν αντικαρκινικές ουσίες.
Ο συνδυασμός των διαφόρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και ιατρικών μεθόδων με την παράλληλη χορήγηση Χυμού Αλόης, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά τον οργανισμό να αναπλάσει τα λευκά, τα ερυθρά και τα αιμοπετάλια, που είναι απαραίτητα για την άμυνα του οργανισμού. Πάντως έρευνες που έχουν γίνει στην Ιταλία, έχουν δείξει πώς ένα συστατικό της Αλόης Βέρα, η ανθρακινόνη Εμοδίνη, έχει αντικαρκινική δράση.

Η Αλόη Βέρα ανανεώνει τον οργανισμό;
Ένας τρόπος για να ξανανιώσουμε και να αισθανόμαστε καθημερινά νέοι και ακμαίοι, είναι να παίρνουμε καθημερινά ½ κρασοπότηρο Αλόη Βέρα (σταθεροποιημένο χυμό), να τρώμε υγιεινά, να κάνουμε τουλάχιστον μισή ώρα άθληση, να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής. ΟΧΙ stress, ξενύχτια και στεναχώριες.

Πού μπορούμε να βρούμε γνήσια Αλόη Βέρα;
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα Αλόης Βέρα, από διάφορες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !