Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Άρχισαν οι «κατασχέσεις» στο υπουργείο Οικονομικών!

Αφού δεν πλήρωνε τους προμηθευτές του...


Μια ασυνήθιστη εικόνα παρουσίαζε σήμερα το πρωί το υπουργείο Οικονομικών. Τεχνικοί ξήλωναν τους ψύκτες νερού που είχαν εγκαταστήσει τα προηγούμενα χρόνια στους ορόφους του υπουργείου για να πίνουν νερό οι εργαζόμενοι σε αυτό. Ποιος ο λόγος; Πως το υπουργείο δεν πλήρωνε εδώ και δέκα μήνες την εταιρία που έφερνε τις μπουκάλες με το εμφιαλωμένο νερό. Έτσι κατήγγειλαν τη σύμβαση και πήραν πίσω τον εξοπλισμό που είχαν προσφέρει στο υπουργείο.

Αυτό ήταν και αναμενόμενο όμως αφού όσο δεν εισπράττει, το κράτος «δεν πληρώνει». Ήδη έχουν παγώσει οι πληρωμές σε προμηθευτές, το δημόσιο δεν πληρώνει τα 7 δισ. που χρωστά σε ιδιώτες, ενώ για κάθε 1 ευρώ που δεν εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από φόρους, κόβει 5 ευρώ από δαπάνες και δημόσιες επενδύσεις.


Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού κατά το α΄τετράμηνο δείχνει ότι παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητος, τα ελλείμματα του δημοσίου συνεχίζουν να αυξάνουν. Καθώς όμως οι συνήθεις τρόποι είσπραξης έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και πλέον δεν αποδίδουν, το δημόσιο κόβει ό,τι δαπάνες μπορεί «από δεξιά και αριστερά» και κάνει «τράμπα» τα λεφτά από διάφορες πληρωμές, για να συνεχίζει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.
protothema.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !