Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εντάσσονται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ως "οικότοποι προτεραιότητας" για τις αμμοθίνες τους.

Γαύδος, Κεδρόδασος, Φαλάσαρνα & Χρυσή ... υπό προστασία

"Οικότοποι προτεραιότητας" χαρακτηρίζονται η Γαύδος, το Κεδρόδασος, τα Φαλάσαρνα και η Χρυσή οι οποίοι εντάσσονται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας. Ο λόγος; Οι αμμοθίνες τους, δηλαδή οι αμμόλοφοι με τους κέδρους.

Μάλιστα, επισκέψεις στο Ελαφονήσι και στο Κεδρόδασος πραγματοποίησαν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων στο πλαίσιο της εκστρατείας της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του προγράμματος LIFE+Junicoast "Δράσεις για την προστασία των παράκτιων αμμοθινών με είδη Juniperus στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Ελλάδα)".



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μ.Α.Ι.Χ., σκοπός των επισκέψεων ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τον οικότοπο προτεραιότητας των παράκτιων αμμοθινών με είδη κέδρων. Οι μαθητές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον οικότοπο των παράκτιων αμμοθινών με είδη κέδρων, να ενημερωθούν για τους κέδρους και τα υπόλοιπα φυτά της περιοχής και να κατανοήσουν τις αξίες και τις απειλές και δέχεται ο οικότοπος. Τέλος, δόθηκαν μπλουζάκια του προγράμματος και η εκπαιδευτική ιστορία "Το ταξίδι ενός κόκκου άμμου στις αμμοθίνες με τους κέδρους".

Συγκεκριμένα μέλη της συντονιστικής ομάδας του προγράμματος Junicoast πραγματοποίησαν τις παρακάτω επισκέψεις:

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 στο Κεδρόδασος, όπου συμμετείχαν 40 μαθητές από το Γυμνάσιο Παλαιόχωρας

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 στο Κεδρόδασος, όπου συμμετείχαν 50 μαθητές από το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καντάνου

Την Πέμπτη10 Μαΐου 2012 στο Ελαφονήσι, όπου συμμετείχαν 45 μαθητές από το Δημοτικό Καντάνου

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στο Ελαφονήσι, όπου συμμετείχαν 55 μαθητές από το Δημοτικό Πλατάνου.

To πρόγραμμα Junicoast συντονίζεται από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι Διευθύνσεις Δασών Χανίων και Λασιθίου. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η προστασία του οικοτόπου προτεραιότητας 2250* (παράκτιες αμμοθίνες με είδη Juniperus) στις περιοχές της Κρήτης (Γαύδος, Kεδρόδασος, Φαλάσαρνα, Χρυσή) και του Νοτίου Αιγαίου (Μήλος, Πολύαιγος - Κίμωλος, Νάξος, Ρόδος) που ανήκουν στο ελληνικό Δίκτυο Natura 2000 και θέτει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία και διατήρηση των περιοχών αυτών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !