Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η Κνωσός μετατρέπεται σε ανοικτό μουσείο!

Στα σκαριά είναι ο σχεδιασμός για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού. Το έργο αυτό το οποίο είναι σημαντικότατο όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη , αποτελώντας μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής φαίνεται ότι αρχίζει να μπαίνει στη φάση της μελέτης και της υλοποίησης .


Το ευρύτερο μεγαλόπνοο σχέδιο περιλαμβάνει και τη μελέτη ενός γενικότερου ρυθμιστικού πλαισίου και αναμένεται να αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ανθρωπότητας σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη.

Το πρώτο βήμα έγινε , με το πράσινο φως που έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός.


Σήμερα ο κ. Κουράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καρατζάνης και η πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε, κ.Ντόρα Γαλάνη προχώρησαν στην πρώτη αυτοψία επισκεπτόμενοι την Κνωσό, συνοδευόμενοι από το στέλεχος του ΥΠΠΟ, κ. Βαλάκου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.


Τελικός στόχος όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου είναι η ένταξη της Κνωσού στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς καθώς και σε ένα ενιαίο χώρο του συνόλου των μνημείων που θα συνδυαστεί και με την προσφορά πολλών και ποικίλων δράσεων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα συνδεθούν όλα τα μνημεία της ευρύτερης περιοχής δηλαδή η Βίλα Διονύσου ,η Βίλα Αριάδνη ,η Βασιλική έπαυλη ,το Καραβάν Σεράι ,το μικρό ανάκτορο, η οικία Αρχιερέα , ο τάφος –ιερό ,και το υδραγωγείο Αγίας Ειρήνης (βενετσιάνικο μνημείο) με τον κυρίως αρχαιολογικό χώρο μέσω ειδικών διαδρομών για περιπάτους.

Επιπρόσθετα θα μελετηθούν οι οδικές αρτηρίες , θα γίνει ανάπλαση όλης της περιοχής ενώ θα γίνει και ειδική μελέτη για τη συντήρηση των όψεων των κτιρίων.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων θα έχει δημιουργηθεί ένα ανοιχτό μουσείο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες αλλά για τους Ηρακλειώτες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !