Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

2ο Matala Festival

Ήταν να μην γίνει η αρχή-Τα βλέμματα στρέφονται στο 2ο Matala Festival
Πόλος έλξης για Διεθνή Τηλεοπτικά Δίκτυα, παραμένουν τα Μάταλα του Δήμου Φαιστού, τα οποία και πάλι κινούνται στους ρυθμούς του 2ου Matala Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 2,3 και 4 Ιουνίου.
Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Ευρώπης arte/ZDF, που ειδικεύεται στα ταξιδιωτικά ντοκυμαντέρ, βρέθηκε στα Μάταλα  προκειμένου να γυρίσει σκηνές για την περιοχή, την ιστορία της, αλλά και τους διάσημους Χίπις. Τα Μάταλα, αλλά και ο Δήμος Φαιστού, θα προβληθούν μέσα από το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ σε Γαλλία και Γερμανία, στο πλαίσιο της παραγωγής Greek Islands.
Τα γυρίσματα περιλαμβάνουν τόσο ατμοσφαιρικές λήψεις και ιστορίες ανθρώπων, όσο και εναέριες λήψεις από ελικόπτερο. Αξίζει ν’ αναφερθεί πως στο ντοκυμαντέρ, πρόκειται με αφετηρία τα Μάταλα να προβληθούν επίσης μοναδικότητες τόσο του Αρχαιολογικού Ανακτόρου της Φαιστού, όσο και του Ζαρού, που εντάσσεται στο Δίκτυο «Τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης».

Στο πλαίσιο των γυρισμάτων, ο Δήμος Φαιστού στάθηκε συμπαραστάτης, θέλοντας να συμβάλει σε μια γενικότερη προσπάθεια για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού μάλιστα κ. Γιάννης Φασομυτάκης, παραβρέθηκε στα γυρίσματα και παρείχε στο τηλεοπτικό συνεργείο όλες τις διευκολύνσεις που χρειάζονταν, προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο τα Μάταλα, όσο και ο Δήμος Φαιστού.Το ενδιαφέρον των Διεθνών Τηλεοπτικών Δικτύων αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο για την περιοχή, όσο πλησιάζει το φεστιβάλ Matala Festival 2012, το οποίο φέτος αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Η αρμόδια αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού, αλλά και η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στοχεύουν σε ακόμα μεγαλύτερη απήχηση του φεστιβάλ φέτος, ενώ ήδη πολλά ταξιδιωτικά γραφεία απ’ όλη την Ευρώπη έχουν εκδηλώσει τεράστιο ενδιαφέρον για να έρθουν επισκέπτες το τριήμερο του φεστιβάλ.
Δήμαρχος, αρμόδια αντιδημαρχία,  και η αρμόδια επιτροπή για το φεστιβάλ, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή απήχηση. Τη φετινή χρονιά, πρόκειται να δοθεί μεγάλη έμφαση στην «Ελλάδα», αλλά και στη στήριξη τοπικών κι ελληνικών προϊόντων. Η θεματική των Χίπις παραμένει βέβαια κυρίαρχη, ενώ αρκετοί πρώην Χίπις δηλώνουν έτοιμοι να έρθουν ξανά.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο, ωστόσο πολύ μεγάλες συναυλίες με δωρεάν είσοδο για το κοινό, έχουν ήδη κλειστεί. Παρά την οικονομική κρίση, η δέσμευση για το ότι τόσο η είσοδος στις συναυλίες, όσο και η διαμονή στο Δημοτικό Κάμπιγκ θα είναι ελεύθερη, παραμένει σε ισχύ, με σεβασμό στην κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.
Στο Matala Festival διοργανώνονται ακόμα, πολλά παράλληλα δρώμενα και events, που θ’ ανακοινωθούν σύντομα, ενώ οι διοργανωτές υπόσχονται πως φέτος το καλοκαίρι ξεκινά από τα Μάταλα.
http://www.cretalive.gr/

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !