Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

To αυτοσχέδιο καταφύγιο του Ιρακινού Jawad al-Shammari

Έζησε 22 χρόνια σε μία τρύπα στο χώμα!



Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Jawad al-Shammari έμεινε για 22 χρόνια κάτω από τη γη.
Μοναδικά του αντικείμενα, ένα ρούχο, μερικά μαγειρικά εργαλεία, ένα ραδιόφωνο κι ένα Κοράνι. Ο Jawad επί καθεστώτος Saddam Hussein καταδικάστηκε σε θάνατο το 1979, επειδή κατηγορήθηκε ως μέλος αντικαθεστωτικού κόμματος. Ξέφυγε όμως και έφτασε στο σπίτι του, όπου με τη βοήθεια της μητέρας του κρυβόταν για ένα χρόνο. Επειδή όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, έφτιαξαν ένα καταφύγιο και τρύπωσε μέσα, όπου και έμεινε 22 χρόνια.
Που και που, όταν έπεφτε η νύχτα, έβγαινε για βόλτα γύρω από το σπίτι του, όμως ποτέ τη μέρα. Όταν πέθανε ο αδερφός του φυσικά δεν πήγε στην κηδεία του.
Οι άθλιες συνθήκες ζωής του τον γέρασαν πρόωρα, μιας και ενώ είναι 50 ετών φαίνεται για πολύ μεγαλύτερος, έχει αναπνευστικά προβλήματα και έχει χάσει όλα του τα δόντια.
Μόνη του συντροφιά ένα ραδιοφωνάκι απ' όπου άκουγε τις ειδήσεις του BBC.
Στα 50 του πλέον, ο Jawad al-Shammari δίνει μία άλλη μάχη, να βρει δουλειά και να επανενταχθεί στην κοινωνία. Παρότι η ιρακινή κυβέρνηση αποζημιώνει πολιτικούς κρατούμενους του καθεστώτος Saddam Hussein και τους βοηθά να βρουν δουλειά, αυτός δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από αυτό, μιας και δεν φυλακίστηκε ποτέ, ακόμη κι αν ήταν φυλακισμένος στο λαγούμι του...

 Akous.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !