Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Στο νησί Mackinac στο Μίτσιγκαν δεν έχει πατήσει… αυτοκίνητο από το 1898!

Στο νησι Mackinac στο Μιτσιγκαν δεν εχει πατησει… αυτοκινητο απο το 1898!
Βρεθήκαμε σε ένα νησί του Μίτσιγκαν που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει καταφέρει κάτι που είναι σχεδόν ακατόρθωτο για τον υπόλοιπο πλανήτη! Tο νησί Mackinac από το 1983 αποφάσισε να μείνει δίχως αυτοκίνητα η περιοχή και τηρεί... το λόγο του μέχρι και σήμερα!
Και ενώ μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να κάνει πολλούς να πιστέψουν ότι το νησί έχει μείνει πίσω... και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι διαθέτει από πλήρη Wi-Fi σύνδεση μέχρι υδροηλεκτρική ενέργεια!
Όλα ξεκίνησαν όταν το 1898 οι κάτοικοι του νησιού, που δεν ξεπερνά τα 4,4 τετραγωνικά μίλια, αποφάσισαν να κρατήσουν τα αυτοκίνητα μακριά από αυτό. Οι νόμοι σ' αυτό το νησί όμως δεν σταματούν εδώ! Όπως τα αυτοκίνητα, έτσι έχουν απαγορευτεί οι μεγάλες αλυσίδες fast food και οι εταιρείες francize που στις μεγαλουπόλεις, εν αντιθέσει, πλουτίζουν καθημερινά!

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, κάθε νέο κτήριο προσαρμόζεται επίσης στην αισθητική του νησιού ώστε να μην μοιάζει παράταιρο... Μάλιστα αυτό αποδεικνύεται και από το Grand Hotel του νησιού που αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από ξύλινες κατασκευές. Παρ' όλα αυτά, διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα θέρμανσης και ψύξης που στηρίζεται στην ενέργεια και αυτή την στιγμή κάνει κινήσεις ώστε στο νησί να φτάσουν και ανεμογεννήτριες!
Φυσικά, όλες αυτές οι προσπάθειες  επιδιώκουν την προώθηση των τεχνολογιών που μπορούν να βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής και την υποβάθμιση όσων λειτουργούν εναντίον του εγχειρήματος.
Απολαύστε φωτογραφίες από το ξεχωριστό νησί:


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !