Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γερμανοί τουρίστες... γιοκ φέτος στη χώρα μας!

Σημαντικά μειωμένη αναμένεται η τουριστική κίνηση φέτος στη χώρα μας, όσον αφορά στους τουρίστες που...προέρχονται από χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης και ειδικότερα σε παραδοσιακές δυνάμεις, όπως οι Γερμανοί.

Σύμφωνα με την ITB του Βερολίνου, οι κρατήσεις από τη δυτική Ευρώπη εμφανίζουν μείωση ως και 27%! Η μειωμένη τουριστική κίνηση στη χώρα μας, αποτελεί θέμα συζήτησης στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στον κόσμο, την ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Στις συζητήσεις αυτές συμμετέχει και ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Ερωτηθείς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "Ντόιτσε Βέλε" για τα αίτια της μείωσης της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα κυρίως από τη Γερμανία, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι "Οφείλεται στις εικόνες που βγαίνουν από την Ελλάδα στο εξωτερικό, πχ. την Αθήνα να καίγεται. Προέρχεται όμως και από τα μηνύματα, που είναι κυρίως πολιτικά, και δείχνουν μια αντιπαράθεση των δύο λαών. Αυτό είναι καταστροφικό για τον ελληνικό τουρισμό, καταστροφικό για την ελληνική ανάπτυξη, καταστροφικό για τις θέσεις εργασίας που βασίζονται στον τουρισμό".

Πάντως, πέραν της κακής εικόνας που τροφοδοτούν τα ξένα ενημερωτικά δίκτυα, σημαντικό τροχοπέδη φαίνεται ν' αποτελεί και η τιμή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο πλέον οι Ευρωπαίοι θεωρούν ιδιαίτερα ακριβό...

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !