Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Πενταετής φυλάκιση για δημοσίευση στο Facebook

Ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζεις οι δημοσιεύσεις στο Facebook μπορούν να αποβούν από επικίνδυνες έως και μοιραίες. Αυτό διαπίστωσε ο Ινδονήσιος δημόσιος υπάλληλος Alexander Aan ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή πενταετούς φυλάκισης. Το λάθος του ήταν ότιδημιούργησε μια σελίδα με θέμα την αθεϊα και μάλιστα δήλωσε σε αυτή ότι «ο Θεός δεν υπάρχει».
Οι συμπατριώτες του όμως δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα τις υπαρξιακές του ανησυχίες. Σχεδόν αμέσως εισέβαλαν στην υπηρεσία όπου εργαζόταν και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Ταυτόχρονα τον συνέλαβε και η αστυνομία καθώς η αθεΐα στην Ινδονησία θεωρείται παράνομη. Ενώ μπορεί κάποιος να ακολουθεί όποια θρησκεία επιθυμεί, δεν μπορεί ούτε να δηλώνει άθεος ούτε φυσικά να παρακινεί τρίτους να εγκαταλείψουν τη πίστη τους.
Η σύλληψη του πάντως είχε διπλό χαρακτήρα. Αφενός έγινε λόγω της παράνομης πράξης του. Αφετέρου όμως προκειμένου να προστατευθεί καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του.
Προτού κατηγορήσουμε τους Ινδονήσιους ως οπισθοδρομικούς πάντως, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι και σε άλλες χώρες είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις σε παρόμοια θέματα. Για παράδειγμα τα σχόλια στο Twitter σχετικά με το tag  #godisnotgreat. Στην Ελλάδα επίσης υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία που αν και δεν απαγορεύει την αθεΐα καταδικάζει τη βλασφημία αλλά και τον προσηλυτισμό σε άλλη θρησκεία.http://www.proho.gr/social-media/pentaetis-fulakisi-gia-dimosieusi-sto-facebook

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !