Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Έτσι παρακολουθούν χιλιάδες τηλέφωνα ιδιωτών!

Ο «Μεγάλος Αδελφός» ζει και βασιλεύει! Χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και αποστολές μηνυμάτων βρίσκονται καθημερινά στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Με αυτή την κάλυψη, ωστόσο....
παρακολουθούνται πολιτικοί, επιχειρηματίες και ιδιώτες, όπως αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της Υπηρεσίας στα «Επίκαιρα», για άλλους λόγους και όχι, βέβαια, «εθνικούς».

Ο ίδιος περιγράφει λεπτομερώς τα «κόλπα» των χειριστών των κέντρων και των συσκευών παρακολούθησης για να «μετατοπίζεται» ο στόχος κάτω από τη μύτη των αρμόδιων ελεγκτών, να παρακάμπτονται οι εταιρείες κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας και να σβήνονται τα ίχνη της παρακολούθησης.

Σύμφωνα με την «πηγή» των Επικαίρων, η ΕΥΠ έχει καταφύγει αρκετές φορές στη βοήθεια «πρόθυμων» υπαλλήλων εταιρειών τηλεφωνίας, καθώς τεχνικοί που γνωρίζουν το σύστημα δικτύωσης κάθε εταιρείας μπορούν να πετύχουν συνακρόαση συνομιλίας οποιοδήποτε κινητού, όχι όμως και την καταγραφή αυτής.

«Μόνο ένας προσεκτικός έλεγχος από τον πάροχο, με προϋπόθεση να γίνεται υποκλοπή την ώρα του ελέγχου, μπορεί να εντοπίσει τη συνακρόαση. Αλλιώς “σβήνονται” τα ίχνη, αν μιλάμε για κινητό. Για τα σταθερά τηλέφωνα, όμως, δημιουργούνται και παραμένουν ίχνη», εξηγεί πρώην στέλεχος της ΕΥΠ.

Λάθη διατύπωσης, αναριθμητισμοί και ταυτοποιήσεις, που δεν ισχύουν, είναι μερικές από τις συνήθεις αβλεψίες που εντοπίζονται στα έγγραφα αιτήματα άρσης απορρήτου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παρακολούθηση ενός κινητού...
Πίσω, όμως, από τα «αθώα» λάθη μπορεί να κρύβεται οργανωμένο σχέδιο, έτσι ώστε να παρακολουθηθούν κλήσεις, συνομιλίες ακόμη και ο χώρος που βρίσκεται ένας στόχος.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !