Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Απόβαση από Σπαρτιάτες στο …Ηράκλειο!(pics)




Πανοπλίες, δόρατα, ξίφη και ασπίδες, κραδαίνουν πάνω στα τείχη του… Ηρακλείου και στο Βαρδινογιάννειο στάδιο. Οι Σπαρτιάτες πραγματοποιούν τις ασκήσεις τους και ετοιμάζονται για όλα!
Αποτελεί μια πραγματικότητα. Εδώ και χρόνια, ο σύλλογος Spartans, προσπαθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αναβιώσει το αρχαίο ιδεώδες. Περίπου 120 άτομα – ηλικίας από 10 ετών ως και 60 χρονών- συγκεντρώνονται για να αγωνιστούν στα αρχαία αθλήματα και να …πολεμήσουν.


Από το 2001 μέχρι σήμερα, ο σύλλογος, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει ως μοναδικό στόχο να κάνει γνωστή την άγνωστη αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τη Σπάρτη, με σκοπό οι σύγχρονοι Έλληνες να αντιληφθούν τον τρόπο ζωής και σκέψης των Σπαρτιατών, οι οποίοι ήταν γεμάτοι αρετές. «Ήταν αυστηροί αλλά δίκαιοι και ηθικοί. Όλοι οι Σπαρτιάτες ζούσαν για την πατρίδα και τη φιλία. Στη Σπάρτη είχε να ακουστεί για πολλά χρόνια κρούσμα κλοπής ή μοιχείας. Αυτό το ήθος και το σεβασμό θέλουμε να περάσουμε και στους εαυτούς μας», αναφέρει ο πρόεδρος των Spartans, ο κ. Μιχάλης Δεληγιαννάκης.


Πολεμική αγωγή
Στόχος του Συλλόγου είναι –εκτός των άλλων- και η ανάδειξη της πολεμικής αγωγής των Σπαρτιατών, η οποία μέχρι σήμερα θεωρείται η κορυφαία.
«Τα κατορθώματα τους είναι αξιοζήλευτα. Ποτέ δεν κατακτήθηκαν από εχθρό, κάτι που αποδείχθηκε και από τη μάχη των Θερμοπυλών. Εκεί όπου 300 άνδρες πολέμησαν 2 εκατομμύρια στρατιώτες και ηττήθηκαν λόγω της προδοσίας του Εφιάλτη», τονίζει ο κ. Δεληγιαννάκης.
Σήμερα, όπως επισημαίνει, δεν μπορούν να εφαρμοστούν όλα όσα γίνονταν στην αρχαία Σπάρτη, παρά μόνο κάποια στοιχεία.
«Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι τα παιδιά μας να γνωρίσουν τα αγωνίσματα των Σπαρτιατών, όπως η οπλιτοδρομία (αγώνας δρόμου, περίπου 3,5 χλμ. με περικεφαλαία, θώρακα, ασπίδα και ακόντιο) και την ιστορία τους. Θέλουμε να αναβιώσουμε τους πραγματικούς αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες», αναφέρει ο πρόεδρος των Spartans.

Αγώνες και σήμερα
Οι Ηρακλειώτες σήμερα προσπαθούν να αναβιώσουν όλα τα παραπάνω. Έτσι πριν από λίγους μήνες και για 48ώρες, όσοι επιθυμούσαν…μεταφέρθηκαν για λίγο στην αρχαία Ελλάδα.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Βαρδινογιάννειο στάδιο με μεγάλη επιτυχία και μέσα στο πρόγραμμα είναι να επαναληφθούν. Παράλληλα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις πάνω στα τείχη του Ηρακλείου. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα εντρυφήσουν στους πολεμικούς σχηματισμούς και στον τρόπο που κινούνταν στη μάχη οι αρχαίοι Έλληνες, φορώντας μάλιστα και τον αρχαίο εξοπλισμό!



Μιχάλης Δεληγιαννάκης (πρόεδρος Συλ. Σπάρτανς)
«Ο σύλλογος Σπάρτανς, αριθμεί περίπου 120 μέλη και η τάση είναι αυξητική. Πρόκειται για μια προσπάθεια, η οποία είχε ως σκεπτικό την αναβίωση ορισμένων Αρχών, του τρόπου ζωής και των ιδεωδών των αρχαίων Σπαρτιατών.
Η Σπάρτη και η Κρήτη έχουν μεγάλη σχέση, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για παράδειγμα η νομοθεσία της Αρχαίας Σπάρτης από το Λυκούργο, ήταν εμπνευσμένη από τους Μινωίτες. Η εμπειρία των αγώνων που πραγματοποιήσαμε ήταν πρωτόγνωρη και το προγραμματίζουμε ήδη για την ερχόμενη Άνοιξη».
 creteplus.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !