Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ιγκουάνα ενός μέτρου έκανε βόλτα στην εθνική οδό Χανίων-Ηρακλείου

Η Γεωργία Στεφανάκη, πρόεδρος της «Ζωόφιλης Δράσης» Ηρακλείου και εκπρόσωπος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Κρήτης, γράφει στο Facebook ότι προχθές εντοπίστηκε από περαστικούς στην εθνική οδό έξω από το Ηράκλειο ένα ιγκουάνα ενός μέτρου! Ο ιδιοκτήτης του προφανώς εγκατέλειψε το πλάσμα αυτό στη μοίρα του.

Ευτυχώς, το ζώο το μάζεψαν περαστικοί και το παρέδωσαν αρχικά στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ.. Στη συνέχεια οι άνθρωποι του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων το μετέφεραν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ώστε να αποσταλεί σε ερπετάριο, όπως αυτό που υπάρχει στην Έδεσσα, και να ζήσει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η κα Στεφανάκη τονίζει ότι: «οι σαύρες (ιγκουάνα) δεν είναι κοινωνικά ζώα, όπως και τα φίδια επίσης. Είναι, δε, αυτονόητο ότι δεν ενσωματώνονται στην πανίδα του τόπου μας. Κάθε τέτοια μορφή εγκατάλειψης είναι εγκληματική και εγκυμονεί πολλούς και ποικίλους κινδύνους.

Ενδεχομένως οι σαύρες και τα φίδια να εξοικειώνονται με τον χρόνο με το ανθρώπινο άγγιγμα, αλλά αυτά τα πλάσματα δεν είναι κατοικίδια… Ενημερώστε όσους γνωρίζετε ότι έχουν ερπετά για κατοικίδια πως, αν δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, ας τα δώσουν στα Κέντρα Περίθαλψης Άγριων Ζώων που υπάρχουν ανά την Ελλάδα».
flashnews
zoosos.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !