Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Εάν αντιστρέφονταν οι ρόλοι φέτος τα Χριστούγεννα...


Οι άντρες καθάρισμα, οι γυναίκες βόλτες στα μαγαζιά

Ποιός οργανώνει και ετοιμάζει το σκηνικό για τα Χριστούγεννα στο σπίτι σας; Σύμφωνα με τις στατιστικές, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι μια γυναίκα που έχει ένα σωρό πράγματα να κάνει.

Οι γυναίκες παραδοσιακά ασχολούνται περισσότερο με το νοικοκυριό και με τις δουλειές του σπιτιού γενικά. Μάλιστα οι έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και στα σύγχρονα ζευγάρια, σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών δεν παίρνουν καμιά βοήθεια από τους συζύγους τους σε θέματα νοικοκυριού. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται όταν έχουμε Χριστούγεννα.

Οι άντρες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν βοηθούν ούτε στην προετοιμασία, ούτε στο καθάρισμα, ούτε στα ψώνια, παρά μόνο στα ψώνια για δώρα και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δώρα που προορίζονται γι' αυτούς. Μην απορείτε λοιπόν που οι μέρες των Χριστουγέννων μπορεί να είναι τελικά πολύ αγχωτικές για τις γυναίκες.

Αλλά θα μπορούσαν να είναι λιγότερο αγχωτικές αν οι άνδρες είχαν αναλάβει αυτοί την χριστουγεννιάτικη διαδικασία; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αρκετοί άνδρες το πιστεύουν.

Εάν λοιπόν οι άνδρες αναλάμβαναν τις διαδικασίες, τα Χριστούγεννα θα ήταν ως εξής:

1. Όχι ευχετήριες κάρτες. Οι μισοί από τους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως είναι πολύς κόπος και χρόνος να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία και πολύ απλά δεν θα το έκαναν.

2. Ποιός ασχολείται με γαλοπούλες; Όχι οι άντρες πάντως. Το παραδοσιακό πιάτο που χρειάζεται ώρες προετοιμασίας, φεύγει από το μενού και αντικαθίσταται με κάτι λιγότερο χρονοβόρο. Περίπου 25% του δείγματος λέει όχι στη γαλοπούλα, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 20% που δε θα χαλιόταν με μια παραγγελία απέξω.

3. Δεν υπάρχει λόγος να πακετάρεις δώρα στο σπίτι, ήτοι να τρέχεις να αγοράζεις χαρτί φιόγκους κι άλλα τέτοια, όταν πολύ απλά μπορούν να σου τυλίξουν το δώρο στο κατάστημα. Αυτό δήλωσε η πλειονότητα των ερωτηθέντων.

4. Επίσκεψη στα πεθερικά; Ξεχάστε το. Πάνω από το ήμισυ του δείγματος φυσικά είπε όχι στις επισκέψεις στο σπίτι των γονιών

5. Τα παιδιά είναι καλοί βοηθοί. Άρα, τα βάζουμε στο παιχνίδι. Αυτό λένε οι άνδρες. Βάλτε τα μικρά στην κουζίνα και κάντε τα βοηθούς.

6. Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει και το 66% των ανδρών που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι η οικογένειά τους είναι η βασική τους προτεραιότητα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Red Tractor, σε δείγμα 2,000 ανδρών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «τι θα άλλαζαν στον τρόπο που οργανώνονται οι γιορτές των Χριστουγέννων στο σπίτι;».

Σχεδόν, το ένα τρίτο δήλωσε πως οι γυναίκες στρεσάρονται υπερβολικά αυτήν την περίοδο και πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι θα οργάνωναν καλύτερα το θέμα αν ήταν αυτοί επικεφαλής. Το καλύτερα κατά την άποψή τους, σημαίνει λιγότερο αγχωτικό και με μειωμένο κόστος.

Πηγή:noikoyra.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !