Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

40.000 Βιετναμέζοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο χεριών, ποδιών και στόματος

40.000 Βιετναμέζοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο χεριών, ποδιών και στόματος
Η νόσος χεριών, ποδιών και στόματος έχει μολύνει σχεδόν 40.000 ανθρώπους στο Βιετνάμ κι έχει προκαλέσει τον θάνατο 86 ανθρώπων από την αρχή του χρόνου, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η εξάπλωση της νόσου δεν εμφανίζει σημάδια ύφεσης, έγραψε η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Saigon Giai Phong, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι υψηλός, αλλά επέμεινε ότι η νόσος βρίσκεται υπό έλεγχο.
Το υπουργείο έκανε έκκληση στις τοπικές υπηρεσίες υγείας να ενημερώσουν το κοινό για τη νόσο και να εξασφαλίσουν τις συνθήκες υγιεινής.
Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σάλιου από τις φουσκάλες που έχουν εμφανιστεί στο στόμα και από το υγρό στις φουσκάλες στα χέρια και τα πόδια ή από τα περιττώματα του προσβεβλημένου ατόμου.
Ωστόσο η νόσος είναι σπάνια μεταξύ των ενηλίκων, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι συνήθως ισχυρότερο και ικανό να την καταπολεμήσει.
Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων η νόσος είναι απειλητική για την ζωή του προσβληθέντος εξαιτίας των επιπλοκών που μπορεί να προκαλέσει όπως η πνευμονική αιμορραγία και η μηνιγγίτιδα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.Πρακτ.)

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !