Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κάνει άμεσα διάγνωση και σώζει ζωές η συσκεύη που δείχνει εγκεφαλικό

Επαναστατική συσκευή που μπορεί να διαγνώσει το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον ακριβή τύπο του μέσα σε λίγα λεπτά δημιούργησαν ερευνητές, φιλοδοξώντας να σώσουν ακόμη περισσότερες ζωές.

Για τους γιατρούς ο χρόνος είναι πολύτιμος σε περιπτώσεις εγκεφαλικών αφού τις περισσότερες φορές... παίζουν με τα λεπτά στην προσπάθειά τους να σώσουν ασθενείς.

Αν και το 80% των περιπτώσεων εγκεφαλικού πρόκειται για ισχαιμικό επεισόδιο και όχι αιμορραγικό, ένα λάθος τα κρίσιμα λεπτά αφότου εκδηλωθεί, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις εγκεφαλικές λειτουργίες του ασθενούς ή ακόμη και να οδηγήσει στον θάνατο.

Συνήθως, εξηγούν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι που ανακάλυψαν την πρωτοποριακή μέθοδο, οι εξετάσεις που θα δώσουν στους θεράποντες ιατρούς τα απαραίτητα στοιχεία για τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας καθυστερούν πολύ, σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου. Χωρίς αυτές όμως κινδυνεύει ο ασθενής να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές, αν του χορηγηθούν τα λάθος φάρμακα.

Η συσκευή αναλύει το εσωτερικό του κρανίου διοχετεύοντας ηλεκτρικά κύματα από κάθε γωνιά των ιστών του εγκεφάλου. Δέκα ηλεκτρόδια που είναι τοποθετημένα αντικριστά ανά ζεύγος παράγουν ήπιας μορφής ηλεκτρικό ρεύμα.

Ετσι δημιουργείται ένα «πλέγμα» που διαπερνά τον εγκέφαλο. Σε περίπτωση που πρόκειται για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το ρεύμα «εμποδίζεται» να περάσει απ’ όλες τις πλευρές. Αντιθέτως, αν πρόκειται για αιμορραγικό εγκεφαλικό, το κρανίο διαπερνά περισσότερο από το προβλεπόμενο ρεύμα, επειδή διέρχεται μέσω του αίματος που διαχέεται στον εγκεφαλικό ιστό.

Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη, ενώ το μόνο που νιώθει ο ασθενής είναι μια πίεση εξαιτίας της συσκευής που τοποθετείται στο κεφάλι. Τα δεδομένα επεξεργάζεται υπολογιστής και σε λίγα λεπτά οι ειδικοί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Προς το παρόν, η συσκευή έχει δοκιμαστεί σε υγιείς εθελοντές, ώστε να αποδειχτεί πώς απεικονίζει την κατάσταση του εγκεφάλου. Σύντομα ξεκινούν κλινικές μελέτες σε ασθενείς.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !