Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Το πρώτο «κάθετο» δάσος στον κόσμο

Υποδεχθείτε το πρώτο Bosco Verticale (Κάθετο δάσος) στον κόσμο, το οποίο ανεγείρεται στο Μιλάνο. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν, και δίχως άδικο, ως έναν από τους πιο εντυπωσιακούς «πύργους» του κόσμου.

Αυτό λοιπόν το κάθετο δάσος, θα εκτείνεται  σε δύο πύργους, οι οποίοι θα διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένα μπαλκόνια για να φιλοξενήσουν τα δέντρα του. Ακολουθούν οι φωτογραφίες του project οι οποίες φυσικά είναι εικαστικές απεικονίσεις του πως θα είναι όταν με το καλό ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα φιλοξενήσει 900  περίπου δέντρα, 5000 θάμνους και 11000 φυτά.

Σχεδιαστής του δάσους, είναι ο αρχιτέκτονας Stefano Boeri, o οποίος έχει φροντίσει κατάλληλα ώστε αυτό να διαθέτει σκιά το καλοκαίρι, ήλιο τον χειμώνα και προστασία από τους δυνατούς ανέμους. Το δάσος αυτό θα λειτουργήσει και ως ένα φυσικό φίλτρο, το οποί ο θα καθαρίζει τον αέρα της πόλης, θα παράγει οξυγόνο και θα μειώσει και την ηχορύπανση.

Για να καταλάβετε το μέγεθος τους δάσους, εάν όλη αυτή η χλωρίδα φυτευόταν  κανονικά στο έδαφος γύρω από κατοικίες θα κάλυπτε μία έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων ή σε δασική έκταση 10.000 τετραγωνικά μέτρα.
Το πρώτο «κάθετο» δάσος στον κόσμο
Το πρώτο «κάθετο» δάσος στον κόσμο
Το πρώτο «κάθετο» δάσος στον κόσμο

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !