Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Palace Hotels


Taj Lake Palace, Udaipur, Ινδία
Πρώην κατοικίες βασιλέων, σουλτάνων, αυτοκρατόρων και μαχαραγιάδων.. Σήμερα έχουν μετατραπεί σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία πολλών αστέρων, διατηρώντας ανέπαφη την αίγλη τους. Αν λοιπόν αναζητάτε πραγματική βασιλική διαμονή σας προτείνουμε δέκα πραγματικά παλάτια που θα σας την προσφέρουν με το παραπάνω.




1. Çırağan Palace Kempinski Istanbul, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία


Ένα αυθεντικό Οθωμανικό παλάτι, χτισμένο από το Σουλτάνο Abdülaziz την περίοδο 1863 – 1867 έχει μετατραπεί στο σημερινό διάσημο και υπερπολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο πάνω στον Βόσπορο Ciragan Palace Kempinski. Διαθέτει πολυτελή δωμάτια και σουίτες με πιο εντυπωσιακές αυτές που βρίσκονται μέσα στο παλάτι, οι οποίες έχουν φιλοξενήσει τους περισσότερους γαλαζοαίματους και Vips που έχουν επισκεφθεί την Πόλη. Το μεγάλο τους ατού, πέρα από την μυθική πολυτέλεια, είναι η συγκλονιστική θέα στον Βόσπορο. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί επίσης ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Πόλη το Tugra Restaurant, με Οθωμανική κουζίνα. Αν επίσης βρεθείτε στην Πόλη ημέρα Κυριακή, μην χάσετε το φημισμένο brunch με ατελείωτη ποικιλία εδεσμάτων τουρκικών και μη. Στις ατελείωτες παροχές του Çırağan Palace Kempinski περιλαμβάνονται μια εντυπωσιακή πισίνα με θέα στο Βόσπορο και ένα αυθεντικό τουρκικό χαμάμ στο σπα. Ένα ξενοδοχείο μύθος που ακόμα και αν δεν έχετε την δυνατότητα να μείνετε εκεί, αξίζει να το επισκεφθείτε για καφέ ή φαγητό.



2. Hotel de Crillon, Παρίσι, Γαλλία


Από όλα τα εξαιρετικής αισθητικής πολυτελή ξενοδοχεία του Παρισιού (και είναι πολλά) το Hotel de Crillon είναι το πλουσιότερο από πλευράς ιστορίας. Βρίσκεται στην ξακουστή λεωφόρο Champs Elysees κοντά σε φημισμένα αξιοθέατα όπως η  Place de la Concorde, το Musee d'Orsay, η Arc de Triomphe, το μουσείο του Λούβρου και η όπερα του Παρισιού. Χτίστηκε το 1758 και αποτέλεσε την κατοικία των Duc d'Aumont και Comte de Crillon. Η διακόσμηση του παραμένει μέχρι σήμερα κλασσική γαλλική με την αισθητική του 18ου αιώνα. Μέσα στις εγκαταστάσεις του μπορεί κανείς να βρει υπέροχα δωμάτια και σουίτες, τρία εστιατόρια, ένα bar/lounge, business centre και γυμναστήριο.



3. (Taj) Rambagh Palace, Jaipur, Ινδία


Χτίστηκε το 1835 ως βασιλικός ξενώνας και κυνηγητικό καταφύγιο, μέχρι που το 1925 μετακόμισε εκεί ο Μαχαραγιάς του Jaipur και το χρησιμοποίησε ως πρώτη κατοικία μέχρι το 1957. Σήμερα είναι και αυτό ένα υπέροχο πολυτελές ξενοδοχείο. Έχοντας διατηρήσει απαράλλακτη την εντυπωσιακή παραδοσιακή αρχιτεκτονική του με τις 47 αψίδες και τους πανέμορφα σχεδιασμένους κήπους, το Taj Rambagh Palace αποτελεί την πιο βασιλική επιλογή διαμονής στην περιοχή. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Rambagh Polo Ground, ενώ απέχει μόνο 5 λεπτά από το Rambagh Golf Club. Τα άρτια ανακαινισμένα δωμάτιά του συνδυάζουν την παράδοση με την τεχνολογία διαθέτοντας πλούσια υφάσματα και plasma τηλεοράσεις.
Ιδιαίτερα φημισμένο είναι το εστιατόριό του, το οποίο σερβίρει πιάτα επηρεασμένα από την παραδοσιακή ινδική κουζίνα.



4 Gritti Palace, Βενετία, Ιταλία


Ένα ήσυχο, ζεστό και προσωπικό καλωσόρισμα περιμένει τους καλεσμένους του πεντάστερου Gritti Palace το οποίο στεγάζεται στην πρώην κατοικία του Δούκα Andrea Gritti στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, με θέα στο Ναό Santa Maria delle Salute και σε πολύ μικρή απόσταση από το Palazzo Ducale, την Piazza San Marco και την όπερα La Fenice. Χτίστηκε το 1525 από τον ίδιο το Δούκα, αργότερα αποτέλεσε το σπίτι των πρεσβευτών του Βατικανού μέχρι το 1994 όταν και έγινε μέλος της Luxury Collection  της Starwood Hotels & Resorts.
Από τις μαρμάρινες επιφάνειες, τα πανέμορφα χαλιά και τους πίνακες στους τοίχους μέχρι τους κρυστάλλινους Μουράνο πολυελαίους, τα έπιπλα αντίκες και το μεγάλο πιάνο ζωγραφισμένο στο χέρι, το Gritti Palace είναι συνώνυμο της εκλεπτυσμένης ρομαντικής ατμόσφαιρας. Η πλειοψηφία των δωματίων του καθώς φυσικά και η ταράτσα του προσφέρουν υπέροχη θέα στην πόλη. Το καλοκαίρι, οι καλεσμένοι του μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιδιωτική παραλία, τις πισίνες, καθώς και τα γήπεδα για τένις και γκολφ του ξενοδοχείου στο νησί Lido της Βενετίας.



5. Taj Lake Palace, Udaipur, Ινδία


Το παλάτι αυτό χτίστηκε την εποχή 1743-1746 ως το παραθεριστικό θέρετρο του μαχαραγιά Jagat Singh του 2ου. Θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά ξενοδοχεία του κόσμου, αφού μοιάζει να επιπλέει πάνω στα ήρεμα νερά της λίμνης Pichola. Φτιαγμένο σχεδόν αποκλειστικά από λευκό μάρμαρο, το ξενοδοχείο διαθέτει εξωτερική πισίνα, arcade/game room και spa. Επίσης, όλα τα δωμάτια έχουν τζάκι και ιδιωτική βεράντα, φυσικά με υπέροχη θέα στη λίμνη. Οι επισκέπτες το αποκαλούν απλά μαγικό. Για μία πιο ολοκληρωμένη βασιλική εμπειρία, μέσα στις παροχές του συμπεριλαμβάνονται ένα spa boat, μια vintage limo και butler service. Ο προσωπικός σας μπάτλερ βρίσκεται σε ετοιμότητα για να σας βοηθήσει με τα πάντα: συμβουλές και ιστορικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα της περιοχής, προτάσεις για κρουαζιέρες, κρατήσεις σε εστιατόρια, ακόμα και προσωπικές spa θεραπείες.



6. Hotel Du Palais Imperial Resort & Spa, Μπιαρίτζ, Γαλλία


Υπήρξε το παλάτι όπου πέρναγαν τα καλοκαίρια τους ο Ναπολέων ο 3ος και η αυτοκράτειρα Ευγενία, η οποία λέγεται πως είχε επισκεφτεί τη Μπιαρίτζ όταν ήταν μικρή και είχε ερωτευτεί τις ακρογιαλιές της περιοχής. Έτσι λοιπόν, σαν δώρο προς εκείνη ο Ναπολέων ο 3ος της έχτισε εκεί ένα παλάτι το 1855. Σήμερα το παλάτι αυτό είναι ένα παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο 5 αστέρων σε μία πόλη που γνωρίζει καλά τι σημαίνει πολυτέλεια. Διαθέτει τρία εστιατόρια , ανάμεσα ους και το Villa Eugenie που έχει τιμηθεί με ένα αστέρι Michelin, ένα πολύ όμορφο piano-bar, δύο μεγάλες πισίνες και spa με tea room. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του είναι υπερπολυτελή, διαθέτουν έπιπλα αντίκες παράλληλα με όλες τις παροχές ενός μοντέρνου ξενοδοχείου.



7. Kempinski Hybernska Prague, Πράγα, Τσεχία



Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, αλλά είχε ήδη ανακαινιστεί πλήρως πριν το Kempinski Hybernska Prague ανοίξει ως το πλέον πολυτελές ξενοδοχείο στη καρδιά μίας από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις. Από την πρώτη στιγμή το απολύτως προσωπικό και διαχρονικά κομψό design του εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, συνδυάζοντας άψογα τα μοντέρνα με τα παραδοσιακά στοιχεία όπως ο τεράστιος μπαρόκ κήπος και οι διπλές πόρτες της εισόδου. Το Kempinski Hybernska Prague αποτελεί ιδανική επιλογή για ταξίδι του μέλιτος, καθότι η Πράγα είναι μια πόλη που από μόνη της  εμπνέει ρομαντισμό. Επιπλέον, είναι το καλύτερο ξενοδοχείο για να την εξερευνήσει κανείς, μιας και βρίσκεται πολύ κοντά σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης (Hybernia Theatre, το δημαρχείο, Republic Square, Wenceslas Square και Old Town Square).



8. Bussaco Palace Hotel, Luso, Πορτογαλία


Χτίστηκε τον 19ο αιώνα ως κυνηγετικό ανάκτορο για τους  βασιλείς της Πορτογαλίας και σήμερα είναι ένα από τα πιο όμορφα 5 αστέρων ξενοδοχεία του κόσμου. Βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό Bussaco, ένα εντυπωσιακότατο  δάσος γεμάτο σπάνια δέντρα και πανέμορφα εξωτικά φυτά που προήλθαν από την εποχή των πρώτων πορτογαλικών αποικιακών εκστρατειών. Τα δωμάτια του συνδυάζουν άψογα το κλασικό με το μοντέρνο, με high tech παροχές και έπιπλα του 18ου αιώνα.
Το εστιατόριο του είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον. Σερβίρει κλασική γαλλική κουζίνα καθώς και παραδοσιακά πορτογαλικά πιάτα, ενώ τους τοίχους κοσμούν έργα του ζωγράφου João Vaz..



9. Parador de Lerma, Castilla y Leon, Ισπανία


Κατασκευάστηκε αρχές του 17ου αιώνα κατόπιν διαταγής του Δούκα της Lerma ο οποίος το προόριζε για μέρος αναψυχής του βασιλιά Φίλιππου του 3ου. Σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα  μοναδικό ξενοδοχείο με τεράστιους κήπους ιδανικούς για μεγάλους γαλήνιους περιπάτους. Τα ευρύχωρα δωμάτια του είναι διακοσμημένα σε κλασικό στιλ με έπιπλα αντίκες και παραδοσιακά πήλινα πλακάκια στα πατώματα. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης και ένα πολύ δημοφιλές εστιατόριο που σερβίρει  μεγάλη γκάμα από τοπικά πιάτα σε έναν υπέροχο χώρο με μεγάλη θολωτή οροφή και πίνακες στους τοίχους. Το Parador de Lerma ταιριάζει απόλυτα στην όλη αισθητική της πόλης, μιας και η Lerma είναι γεμάτη από πανέμορφα ιστορικά κτήρια του 16ου αιώνα.



10. Palazzo Magnani Feroni, Φλωρεντία, Ιταλία


Το απόλυτο boutique hotel της Φλωρεντίας βρίσκεται κοντά στη Santa Maria della Carmine μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το φημισμένο Ponte Vecchio. Το καλαίσθητο κτήριο στο οποίο στεγάζεται χτίστηκε τον 16 αιώνα για την αριστοκρατική οικογένεια Φελόνι.
Όλες οι σουίτες του διατηρούν την αριστοκρατική τους αίγλη με ελαιογραφίες στους τοίχους και μαρμάρινα λουτρά με καλλυντικά Bulgari. Το ξενοδοχείο έχει τη δική του αίθουσα τέχνης όπου σερβίρεται δωρεάν καφές και τσάι, αίθουσα μπιλιάρδου, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανοίγει ένα υπέροχο μπαρ στη βεράντα του τελευταίου ορόφου, με θέα τον ποταμό Arno. Η τραπεζαρία έχει την εκπληκτική οροφή που κάποτε στόλιζε το Palazzo Farnese στη Ρώμη, και έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο Murano.
.thea.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !