Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αρχίζει το ματς, αδειάζουν οι... εξέδρες!

http://futsalnewscy.com/futsal/wp-content/uploads/2011/07/Karaiskaki2.jpgΣτημένα, νοθείες, χαμηλή ποιότητα, επεισόδια, ακριβές τιμές.
Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός είχε 28.777 εισιτήρια. Mε περίπου 17.000 διαρκείας πουλημένα, τον ΠΑΟΚ να έχει υψηλές φιλοδοξίες, τους «ερυθρόλευκους» να προέρχονται από καλή εμφάνιση μέσα στο Λονδίνο και τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν την προσέλευση κόσμου, υπήρχαν κενά καθίσματα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το gazzetta.gr παρουσιάζει τους αριθμούς στα εισιτήρια και αποτυπώνει την πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, πααρατηρώντας τους μέσους όρους. Στην περσινή περίοδο, υπήρξε μείωση της τάξεως του 10,2% στα εισιτήρια στις πρώτες πέντε αγωνιστικές σε σχέση με πρόπερσι, ενώ φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, η μείωση αγγίζει το 18,5%!  Στο γεγονός αυτό συντελούν αρκετοί τομείς.


Ένας πολύ σημαντικός είναι η εμμονή των συλλόγων στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε να έχουν τις ίδιες ή και υψηλότερες τιμές στα εισιτήρια των ομάδων, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Όταν για παράδειγμα ένας πατέρας με τα δύο του παιδιά χρειάζεται να πληρώσει το λιγότερο 45 ευρώ και πάνω, είναι λογικό να το σκεφτεί περισσότερο από ό,τι θα το έκανε τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένης της ύφεσης και της αυξανόμενης ανεργίας. Παράλληλα, είναι λογικό σε γήπεδα όπως το ΟΑΚΑ να μη θέλει να πάει τα παιδιά του σε ένα από τα δύο «πέταλα», κυρίως αν είναι μικρής ηλικίας, προκειμένου να μπορούν να βλέπουν τι γίνεται μέσα στο γήπεδο.

Είναι επίσης λογικό ο κόσμος να μειώνει τις παρουσίες του στο γήπεδο όταν οι ομάδες γίνονται λιγότερο ελκυστικές και αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται. Αρκετές φορές τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ δεν... βλέπονται. Πέραν της κακής ποιότητας, η απαξίωση του πρωταθλήματος από τους ίδιους τους ανθρώπους του αποθαρρύνει τον κόσμο. «Το να μην πιστεύει κάποιος ότι το αποτέλεσμα που βλέπει είναι αποτέλεσμα που οφείλεται καθαρά στο ποδόσφαιρο, είναι πολύ άσχημο», είχε δηλώσει ο συγγραφέας Σάιμον Κούπερ σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr και η πλειονότητα του κόσμου έχει πάψει προ πολλού να πιστεύει ότι τα αποτελέσματα κρίνονται 100% μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Από εκεί και πέρα, η απαγόρευση των μετακινήσεων ή η καθαρή κερδοσκοπία σε αρκετά ματς εις βάρος των φιλοξενούμενων οπαδών, όπου η γηπεδούχος ομάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δίψα των οπαδών να δουν την ομάδα τους εκτός έδρας και... βαράει στο ψαχνό, αποτελούν παράγοντες που φυσικά συντελούν στη μείωση της προσέλευσης στις κερκίδες. Κυρίως στην επαρχία, όχι μόνο οι ομάδες αλλά και τοπικές κοινωνίες «ανάσαιναν» οικονομικά στις αναμετρήσεις με τις μεγάλες ομάδες. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα αυξανόμενα κρούσματα βίας και τη συνακόλουθη κατάχρηση εξουσίας των αστυνομικών δυνάμεων, το σκηνικό συμπληρώνεται. Πόσες φορές έχουμε δει για επεισόδια που προκαλούνται από μικρές ομάδες να γίνονται εκτεταμένες χρήσεις χημικών; Πόσες φορές έχει «συλλάβει» η κάμερα εικόνες μικρών παιδιών να παρακολουθούν από τη μία τρομοκρατημένα και από την άλλη να πασχίζουν να αναπνεύσουν λόγω της χρήσης δακρυγόνων;

Ακολουθούν χαρακτηριστικά οι μέσοι όροι των πέντε πρώτων αγωνιστικών του φετινού πρωταθλήματος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, η καθοδική πορεία είναι εμφανής. Η μοναδική... ανωμαλία είναι στην πέμπτη αγωνιστική της περιόδου 2010/11, όπου ο μέσος όρος ξεπερνά σημαντικά την προηγούμενη σεζόν και είναι σχεδόν... διπλάσιος από τον φετινό. 86.681 εισιτήρια κόπηκαν συνολικά εκείνη τη μέρα, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να παίζουν εντός έδρας με Πανιώνιο και  Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα και να κόβουν 58.202 εισιτήρια, ενώ τα ματς του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΚ και του Άρη με τον Εργοτέλη είχαν επίσης υψηλή προσέλευση. Μικρή αύξηση σημειώνεται και στη δεύτερη αγωνιστική, η οποία είχε φέτος άνοδο 7% σε σχέση με πέρυσι. Για να εξαχθούν ολοκληρωμένα συμπεράσματα ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι χρονιές, προκειμένου να μπορούν να εξεταστούν τα εισιτήρια από όλα τα ματς. Ένα ντέρμπι είναι λογικό να μην έχει τις ίδιες πωλήσεις εισιτηρίων με ένα παιχνίδι με μικρότερη ομάδα.

Όσον αφορά τις ομάδες ξεχωριστά, η τάση είναι περίπου ίδια. Ενδεικτικά, ο Παναθηναϊκός στις πέντε πρώτες αγωνιστικές φέτος έχει μόλις ένα ματς, αφού στην 4η και στην 5η «στροφή» δεν αγωνίστηκε καν, λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο ματς απέναντι στα Γιάννινα λοιπόν είχε 14.026 εισιτήρια, την ώρα που πέρυσι απέναντι στον Πανιώνιο, στο μοναδικό εντός έδρας ματς με κόσμο στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είχε 33.112. Ο μ.ό. της περιόδου 2009/10, πάντα για τα πέντε πρώτα ματς, φτάνει τα 27.615 εισιτήρια. Φέτος ωστόσο υπάρχει και η ιδιαίτερη κατάσταση με τα ιδιοκτησιακά και διοικητικά του Παναθηναϊκού, τα οποία έχουν απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα.

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2009/10 είχε 27615 εισιτήρια μ.ό. στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ενώ την επόμενη είχε 26.348. Φέτος, όπου όμως έχει παίξει και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχει 24.375. Ο ΠΑΟΚ φέτος βγάζει μ.ό. 16513 εισιτήρια και ενώ έχει παίξει και με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Την ίδια στιγμή πέρυσι είχε 16.817 και πρόπερσι 17.472. Ο Άρης τη χρονιά που διανύουμε έχει μ.ό. 8.936 εισιτήρια, ενώ την περσινή είχε 11.027 και την προπερσινή 12.902. Με την ΑΕΚ η σχετική σύγκριση δεν μπορεί να γίνει, γιατί φέτος έχει παίξει μόλις ένα ματς εντός έδρας και αυτό κεκλεισμένων των θυρών. Πέρσι, είχε 11.392 μ.ό. στα πέντε πρώτα ματς και πρόπερσι 24.570, έχοντας όμως αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
gazzetta.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !