Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επιβεβαίωση από Σούπερ Λίγκα!

Ο υπεύθυνος  Τύπου της Σούπερ Λιγκ, Πιερ Κοσμίδης, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta.gr τονίζοντας ότι η διοργανώτρια «αφουγκράζεται τις οικονομικές συνθήκες» σχετικά με το θέμα που παρουσιάσαμε για τη μείωση των εισιτηρίων και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.


Όπως αποκάλυψε το gazzetta.gr, στις πρώτες πέντε φετινές αγωνιστικές καταγράφεται μείωση της τάξεως του 18,5% στα εισιτήρια των αγώνων της Σούπερ Λιγκ σχετικά με την περσινή περίοδο. Ο Κοσμίδης υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθούν οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν το παζλ της φετινής Σούπερ Λιγκ προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ενώ στάθηκε στο ότι η Σούπερ Λιγκ αφουγκράζεται τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η έρευνα του gazzetta.gr προσαρμόστηκε στις συνθήκες της φετινής Σούπερ Λιγκ. Ο μέσος όρος δηλαδή για τα φετινά ματς βγήκε με βάση τις ομάδες που παίζουν, προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι ασφαλή.

Ξεκινώντας, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Σούπερ Λιγκ υποστήριξε στη ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta.gr: «Καταρχήν το ρεπορτάζ του κύριου Σαρρή που δημοσιεύεται στο Gazzetta είναι εμπεριστατωμένο. Τα δεδομένα όμως που έχουν δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται δύο αγώνες λιγότεροι σε κάθε αγωνιστική, να είναι δηλαδή η αγωνιστική λειψή. Η ΑΕΚ για παράδειγμα έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά με τον Εργοτέλη και αυτό κεκλεισμένων των θυρών. Τα χαρακτηριστικά αυτά ανταποκρίνονται στην οικονομική κρίση, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα κανένα σημαντικό ματς ώστε να ανέβει ο μ.ό. Καλό θα είναι για να έχουμε πληρέστερη εικόνα να περιμένουμε να έχουμε 16 ομάδες, ώστε να βγει πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα, για να δούμε τι θα γίνει με τα εισιτήρια σε 8 αγώνες», ενώ πρόσθεσε:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αφουγκραζόμαστε τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Για παράδειγμα, ο Πανιώνιος έχει προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίου για ειδικές ομάδες. Είναι σημαντικό και οι ίδιες οι ομάδες να ακούν τους φιλάθλους τους. Μια άλλη παράμετρος είναι ότι η Σούπερ Λιγκ έχει θεσπίσει ανώτατο όριο στις τιμές των εισιτηρίων εκτός έδρας. Εκεί η Λίγκα έχει καθορίσει ότι η ανώτατη τιμή του εισιτηρίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά την αντίστοιχη τιμή της όμοιας θύρας των γηπεδούχων. Κι αυτό είναι κάτι που παρατηρούμε και κοιτάμε ώστε να εφαρμόζεται, να μην υπάρχει δηλαδή υπέρμετρη χρέωση».

Για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν έχουν αντίκτυπο, είπε: «Με την εικόνα που έχουμε, σε γενικές γραμμές βλέπουμε ότι οι ομάδες προσφέρουν θέαμα και όχι μόνο οι παραδοσιακές δυνάμεις. Κάνουν καλή δουλειά και παίζουν καλό ποδόσφαιρο, το οποίο βελτιώνει την γενική εικόνα το πρωταθλήματος. Με την αβεβαιότητα που υπάρχει, το ποδόσφαιρο αποτελεί διέξοδος. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουν να υπάρχουν 16 ομάδες, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ληφθούν όλες οι εκκρεμοδικίες και ότι θα μειωθούν τα περιστατικά βίας.

Αυτές είναι κάποιες σημαντικές παράμετροι. Η κοινωνία είναι σε αναβρασμό και υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν προσπαθώ να αποποιηθώ τις ευθύνες από την ΠΑΟ και τη Λίγκα, αλλά είναι πραγματικότητα. Υπάρχει κόσμος, όπως είδαμε και πέρυσι, που δεν δημιουργεί επεισόδια με αφορμή έναν αγώνα ή ένα αποτέλεσμα, αλλά από φίλαθλους που έχουν δική τους άποψη και θεωρούν ότι με τη βία μπορούν να την επιβάλουν. Εγώ το βλέπω λίγο πιο αισιόδοξα από ότι εσείς. Δεδομένου ότι το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο, έχει σημασία το ότι κάτι γίνεται. Δεν νομίζω ότι ο μέσος φίλαθλος βλέπει αυτή τη στιγμή μια διάθεση να μη γίνει κάτι. Έχουν διαγραφεί 15-20 ομάδες από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και υπάρχουν δικαστικές εξελίξεις, οπότε είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση και θα βελτιωθούν τα πράγματα».
gazzetta.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !