Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Γιόγκα: Μια Αρχαία Πνευματική Τεχνολογία


Γιόγκα σημαίνει ένωση στα σανσκριτικά - Ένωση με το Θεό. Από τη μια πλευρά, η γιόγκα είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται ευρέως για να κρατήσει το σώμα ευέλικτο και υγιές. Ωστόσο, η πραγματική γιόγκα είναι η γιόγκα της ψυχής, και είναι μια τεχνολογία που εκπαιδεύει το μυαλό να αναπαύεται και κάνει ταχύτερη την πρόοδο κι την εξέλιξη της ψυχής προς το Θείο. Υπάρχουν οκτώ βασικά στάδια της Ένωσης, που ιδρύθηκαν από τον Patanjali, κατά το δεύτερο αιώνα π.Χ., που είναι γνωστά ως τα οκτώ άκρα της γιόγκα - ένα σύστημα πνευματικής ανάπτυξης για τον άνθρωπο.



Yama και Niyama: Η βάση του τρόπου ζωής των γιόγκι - μια ισορροπημένη ζωή

1. Το Yama είναι το πρώτο στάδιο: προτείνει να ζει ο άνθρωπος μια ελεύθερη και ήρεμη ζωή, δηλαδή, μια ζωή με συμπόνια για όλα τα όντα, ειλικρίνεια, σωστή εστίαση στην σεξουαλική ενέργεια, και μια ζωή απελευθερωμένη από την διαρκής ανάγκη συσσώρευσης περισσότερων χρημάτων, υλικών αγαθών και τίτλων.

2. To Niyama: αυτό το στάδιο επικεντρώνεται στην διατήρηση ενός καθαρού σώματος και νου. Συνιστά νa είναι ο άνθρωπος ειρηνικός και ευχαριστημένος, να χρησιμοποιεί αυτοπειθαρχία στη διαχείριση του χρόνου και της ενέργειάς του, να παρατηρεί τον εαυτό του, και να εκτιμά το Θείο στη ζωή του.

Asana και Pranayama: Οι φυσικές απαιτήσεις της πνευματικής πρακτικής

3. Asana: αυτή η λέξη αναφέρεται στην εύρεση μιας θέσης που διευκολύνει το διαλογισμό, και την οποία θα μπορεί κάποιος να κρατήσει σιωπηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να κουνιέται.

4. Pranayama: αυτό το στάδιο συνίσταται στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος χρησιμοποιώντας την αναπνοή - μια αργή, σταθερή ρύθμιση της αναπνοής μέσα από τα ρουθούνια. Η σταθεροποιημένη αναπνοή βοηθά στη σταθεροποίηση του μυαλού.

Pratyahara, Dharana, Dhyana και Samadhi: Οι εσωτερικές απαιτήσεις του διαλογισμού
5. Pratyahara: Το πέμπτο στάδιο είναι η αποστασιοποίηση των αισθήσεων, ως εκ τούτου του νου, από το περιβάλλον - αυτό επιτρέπει στο μυαλό να ξεκινήσει να συγκεντρώνεται.

6. Dharana: Με τις αισθήσεις στραμμένες προς τον εσωτερικό εαυτό, τα ερεθίσματα του εξωτερικού κόσμου σταθεροποιημένα, αρχίζει να εστιάζεται ο νους σε ένα πράγμα: το Θείο. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται συγκέντρωση - όταν το μυαλό επικεντρώνεται, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε διαλογισμό.

7. Dhyana: αυτό το στάδιο είναι η αφοσίωση ή πραγματικός διαλογισμός - όταν το μυαλό, επικεντρωμένο, βασίζεται μόνο στο Θείο.

8. Samadhi: στο στάδιο αυτό, διαγράφεται η διαφορά μεταξύ του Θείου και της ψυχής που το παρατηρεί. Τώρα η ψυχή συγχωνεύεται με αυτό και γίνεται ένα με το Θείο.


Η αληθινή πρακτική της γιόγκα ζητά από τον άνθρωπο να δεσμευτεί την πορεία της ζωής του, να έχει καθημερινή πειθαρχία και έναν ειδικό δάσκαλο, ο οποίος έχει περπατήσει το μονοπάτι της ζωής... Και ένας από τους καλύτερους δασκάλους που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε πάντοτε είναι η ίδια η ζωή.

Εύχομαι όλα τα όντα να ζουν πάντοτε μέσα στο φως της θεϊκής αγάπης, της θεϊκής αλήθειας, και της θεϊκής σοφίας.


Σημείωση: Το άρθρο βασίζεται στο κείμενο Τα οκτώ άκρα της γιόγκα από τον Κρίσνα Bill

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !