Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

''Εμείς αναλαμβάνουμε το χρέος - Εσείς αναλαμβάνετε το έλλειμμα''


Kηδεμονία καθώς αποκλειόμαστε για τουλάχιστον μία δεκαετία από τις αγορές

- Διαβάστε τι έχει ''κλειδώσει'' για τη χώρα μας και τι διαπραγματεύονται ακόμα
- Οριστικοποιείται το νέο μνημόνιο – Αναλαμβάνουν το χρέος με την εντολή ''βγάλτε τα πέρα χωρίς ελλείμματα''...

- Το CNBC ανακοίνωσε πως συμφώνησαν για 50% – Κούρεμα πάνω από 60% ζητάει το ΔΝΤ

Η Ελλάδα σε κηδεμονία
Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει και να μην ανακοινωθεί καν σήμερα το ύψος του κουρέματος αλλά πλέον μικρή σημασία θα έχει εαν θα είναι 50% ή 60%.
Γιατί γίνεται πλέον ολοκάθαρο πως από σήμερα η Ελλάδα αλλάζει σελίδα αποκτώντας και με τη βούλα κηδεμόνες-επιτρόπους, παραμένοντας αδύναμη-διασωληνωμένη για δεκαετίες στην ευρωζώνη χωρίς τη δυνατότητα να βγει στις αγορές.

Η Μέρκελ είπε χωρίς περιστροφές στη γερμανική Βουλή πως επιθυμεί μόνιμη επιτροπεία στη χώρα μας.
Το ύψος του κουρέματος μας θα το βρουν έστω και μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις.
Ταυτόχρονα θα συναποφασίσουν και το ύψος του νέου δανείου που θα μας δώσουν, για να μας κρατήσουν εν ζωή, αφού κουρελιάστηκαν οι ελπίδες μας να βγούμε στις αγορές πριν το 2021.

''Εμείς αναλαμβάνουμε το χρέος - Εσείς αναλαμβάνετε το έλλειμμα''

Το ευρωπαικό μήνυμα προς την Ελλάδα είναι κατηγορηματικό ''Καθαρίζουμε εμείς για το χρέος σας, μαθαίνετε πλέον να ζείτε χωρίς ελλείμματα από ΤΩΡΑ δημιουργώντας πια πρωτογενή πλεονάσματα''.

Πως θα το κάνουμε αυτό; Με μαρτυρική λιτότητα διαρκείας μας απαντούν.

Τι σημαίνει αυτό;
Πως μας προστάζουν στην ουσία να περικόψουμε το βιοτικό μας επίπεδο και να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας.Αυτή τη φορά χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές, θα παίρνουμε τις σωτήριες τακτικές μας δόσεις μόνο εαν έχουμε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς.Παγερά αδιάφοροι θα είναι στο εαν θα υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και την ασφάλεια της χώρας μας.Ελπίδα διαφυγής καμία, η μόνιμη παρουσιά των τροικανών θα το εγγυηθεί αυτό.

''Κάθεται'' στο 50% το κούρεμα;

Για αυτό και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το τελικό υψος του κουρέματος για το οποίο ακόμα διαπραγματεύονται η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες.Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαίτησε κούρεμα εως και 65%, ενώ από το CNBC διέρρευσε πως κλειδώνει το 50%.Το παζάρι ''χόντρυνε'' γιατί όλοι θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους εμφανίζοντας την Ελλάδα ως την αιτία κάθε κακού.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τη Γαλλία δεν υπάρχει, όπου ο Σαρκοζί θέλει να πάρει χρήματα από το ευρωπαικό ταμείο για να διασώσει τις γαλλικές τράπεζες με πρόσχημα την μόλυνση τους από ελληνικά ομόλογα.
newsit

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !