Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Από σήμερα μπαίνει η φοροκάρτα στη ζωή μας

altΤη φοροκάρτα, που θα αποτυπώνει ηλεκτρονικά τα ποσά δαπανών από αγορές ή από παροχές υπηρεσιών, θα μπορούν από σήμερα, Δευτέρα, να προμηθεύονται οι φορολογούμενοι.
Ειδικότερα, πρόκειται για την κάρτα στην οποία θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι αποδείξεις των δαπανών των φορολογούμενων, οι οποίοι θα απαλλαγούν έτσι από την υποχρέωση συγκέντρωσης των αποδείξεων σε φυσική μορφή. Ωστόσο, η πλήρη εφαρμογή της φοροκάρτας για όλες τις δαπάνες των καταναλωτών δεν είναι εφικτή, αφού πολλές εμπορικές επιχειρήσεις στην αγορά δεν διαθέτουν τα ειδικά μηχανήματα POS, που είναι απαραίτητα για τη χρήση της φοροκάρτας.
Εξάλλου, αναμένεται και η αποστολή, από το υπουργείο Οικονομικών, της σχετικής εγκυκλίου, που θα περιέχει αναλυτικές οδηγίες προς τις τράπεζες για τη διάθεση της φοροκάρτας.Με βάση τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη χρήση της φοροκάρτας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
* Στη φοροκάρτα δεν θα αναγράφεται κανένα προσωπικό δεδομένο. Στην μπροστινή όψη της θα φέρει το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας, που την εκδίδει, αλλά και έναν κωδικό αριθμό.
Στην πίσω όψη της, μια μαγνητική ταινία, όπως ακριβώς οι πιστωτικές κάρτες.
* Για την προμήθεια και την ενεργοποίησή της, οι καταναλωτές δεν έχουν παρά να απευθυνθουν στην τράπεζα της επιλογής τους.
Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η κάρτα θα πρέπει να γίνει αντιστοίχισή της με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του φορολογουμένου, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει το κάτοχό της για να μπορεί στη συνέχεια να συνδέσει την αξία των αποδείξεων, που έχουν καταγραφεί με το αφορολόγητό του.
Η ενεργοποίηση θα μπορεί να γίνει με δύο εναλλακτικές, αλλά και με τη βοήθεια των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Ο φορολογούμενος, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, μπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και με τους προσωπικούς του αριθμούς, σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί, ταυτίζει την κάρτα με τον ΑΦΜ του.
Αλλιώς, θα πρέπει να αποστείλει μέσω SMS από το κινητό του τηλέφωνο, τόσο τον 19ψήφιο κωδικό της κάρτας, όσο και τον ΑΦΜ του σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό, που θα ανακοινωθεί. Στέλνοντας αυτά τα στοιχεία, ο φορολογούμενος άμεσα θα λάβει ενημερωτικό μήνυμα για την επιτυχία, ή μη, της αντιστοίχισης και την ενεργοποίηση της κάρτας.
Με κάθε συναλλαγή, είτε με μετρητά είτε με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι φορολογούμενοι απλώς θα δίνουν στους καταστηματάρχες την κάρτα τους για να την περάσουν από τα μηχανήματα POS, που χρησιμοποιούνται και σήμερα για τις πιστωτικές κάρτες.
Στο τέλος κάθε μήνα οι τράπεζες θα δίνουν μία αναλυτική κατάσταση συναλλαγών στη ΓΓΠΣ, η οποία αφενός θα περνά τις αποδείξεις στον «λογαριασμό» αφορολογήτου του κάθε φορολογουμένου και, αφετέρου, θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευματιών και τον ΦΠΑ, που οφείλουν.
Η χρήση της φοροκάρτας θα είναι αρχικά προαιρετική.
Οι τράπεζες από τις οποίες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα είναι οι ακόλουθες: Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, TBANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !