Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

«Ημέρα Οργής» ετοιμάζουν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Λιβύη


Σε «Ημέρα Οργής» καλούν για σήμερα, Πέμπτη, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Λιβύη, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη ενός δικηγόρου-ακτιβιστή και της αστυνομίας στην πόλη Βεγγάζη. Αναφορές για δύο νεκρούς στην πόλη Μπεγίντα.

Οπλισμένοι με πέτρες και βόμβες μολότοφ οι διαδηλωτές πραγματοποιήσαν πορεία προς την κεντρική πλατεία της παράκτιας πόλης, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και φώναζαν συνθήματα όπως «Μοναδικός θεός ο Αλλάχ, ο Μουαμάρ είναι ο εχθρός του Αλλάχ».
Οι δυνάμεις του καθεστώτος δεν άργησαν να επέμβουν, χρησιμοποιώντας αντλίες ζεστού νερού και λαστιχένιες σφαίρες.

Τουλάχιστον 38 άτομα τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σύμφωνα με πληροφορίες είναι αστυνομικοί.
Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι λαϊκά συλλαλητήρια οργανώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε όλη τη χώρα από οπαδούς του προέδρου Γκαντάφι, ο οποίος παραμένει ο μακροβιότερος, εν ενεργεία, ηγέτης της Αφρικής.

Η Λιβύη που έρχεται να προστεθεί κάτω από το Μπαχρέιν, τη Υεμένη και το Ιράν στον μακρύ κατάλογο των χωρών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που βιώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !