Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Διαμάντι στο μέγεθος αυγού.. αξίας 35.3 εκατ. $!!!

Ένα 507,5 καρατίων διαμάντι, στο μέγεθος ενός αυγού, που ανακαλύφθηκε στη Νότιο Αφρική τον περασμένο χρόνο, είναι το πιο ακριβό και σπάνιο διαμάντι που πουλήθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με την Telegraph, η εταιρεία του Hong Kong «Chow Tai Fook Jewellery» αγόρασε το διαμάντι, που ονομάζεται «Cullinan Heritage» έναντι του ποσού των... 35,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα ανακοίνωση της εταιρείας «Petra Diamonds».

Η συγκεκριμένη εταιρεία – προμηθευτής σπάνιων πολύτιμων λίθων, ανακάλυψε το πετράδι, το 19ο μεγαλύτερο στον κόσμο, το Σεπτέμβριο του 2009.
Σύμφωνα με την Petra, το διαμάντι έχει μέγεθος αυγού, και χαρακτηρίζεται από «απίστευτη σπανιότητα», «αξιοπρόσεκτο μέγεθος» και «πρωτοφανή χρώμα και καθαρότητα».
«Το Cullinan Heritage θα πρέπει να πωληθεί γύρω στα 35,3 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό, που δόθηκε ποτέ παγκοσμίως για σπάνιο διαμάντι, καθώς έχει τη δυνατότητα να παραγάγει ένα από τα πλέον σημαντικά διαμάντια», δήλωσε ο Johan Dippenaar, υπεύθυνος της Petra.
Η Petra πήρε 9.48 εκατ. δολάρια από την πώληση ενός 7.03 καρατίων μπλε διαμαντιού, το οποίο ανακαλύφθηκε στο ίδιο αδαμαντορυχείο.
Σημειώνεται τέλος, ότι το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε ποτέ, 3,106 καρατίων, ανακαλύφθηκε το 1905 και χρησιμοποιήθηκε για την κοπή των «Great Star of Africa» και «Lesser Star of Africa», που τοποθετήθηκαν στα βρετανικά στέμματα.
Πηγη:cosmo.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Nick de Giakoum είπε...

Mou fainetai san allo ena blood diamond...

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !