Η μπίρα είναι πλούσια σε πυρίτιο, ένα συστατικό σημαντικό για τη διατήρηση γερών οστών. Μια αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι το πυρίτιο που υπάρχει στο κριθάρι και τον λυκίσκο, όχι μόνον επιβιώνει από τη διαδικασία της ζύμωσης, αλλά και παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ο δρ Τσαρλς Μπάμφορθ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις δήλωσε: «Οι μπίρες που περιέχουν υψηλά επίπεδα βύνης κριθαριού, καθώς και λυκίσκου, είναι οι πλουσιότερες σε πυρίτιο. Το σιτάρι περιέχει λιγότερο πυρίτιο από το κριθάρι». Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση «Journal of Science of Food and Αgriculture».
Πηγη:tanea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου