Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κρητικός κατασκεύασε ένα τρίκυκλο που κινείται... με ήλιο -Kάνει 17.000 χλμ τον χρόνο χωρίς να μπει στην πρίζα

Κρητικός κατασκεύασε ένα τρίκυκλο που κινείται... με ήλιο -Kάνει 17.000 χλμ τον χρόνο χωρίς να μπει στην πρίζα [εικόνες]Το εφευρετικό του μυαλό τον οδήγησε στην αγκαλιά ενός βραβείου. Ο λόγος για τον Μανόλη Τσικανδυλάκη από την Κρήτη, ο οποίος δημιούργησε το Sunnyclist, ένα τρίκυκλο που κινείται όχι με βενζίνη, αλλά με τον ήλιο. Πρόκειται για μία νέα σχεδιαστική πρόταση μοτοποδηλάτου για πλήρη οικολογική μεταφορά με ενεργειακή αυτονομία. Η εφεύρεση αυτή τον ανέδειξε νικητή του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP. Ο κ. Τσικανδυλάκης μιλώντας στο prismanews.gr ανέφερε πως η ιδέα για την κατασκευή του Sunnyclist ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με αφορμή μια κουβέντα με έναν φοιτητή, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα ηλιακό δίκυκλο ποδήλατο ως εργασία στην σχολή του. «Τότε σκέφτηκα ότι ένα δίκυκλο ηλιακό ποδήλατο δεν είναι εφικτό, καθώς το ηλιακό πάνελ χρειάζεται χώρο. Ηθελα, λοιπόν, να κατασκευάσω ένα οικολογικό, αυτόνομο όχημα, αλλά να προωθώ και την ποδηλασία την ίδια στιγμή. Δεν είχε γίνει προσπάθεια να φτιαχτεί κάτι τέτοιο. Η ιδέα μου εξελίχτηκε σε ένα υβριδικό, ηλιακό όχημα, τρίκυκλο, τριθέσιο μοτοποδήλατο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το όχημα μπορεί να διανύσει 17.000 χλμ. τον χρόνο δίχως να μπει στην μπρίζα. Έχει μεγάλη αυτονομία και η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί από τον ήλιο μέσα σε μια μέρα, δήλωσε ο κ. Τσικανδυλάκης.
Ο δημιουργός του Sunnyclist νιώθει ικανοποιημένος, καθώς η βράβευσή του αποτελεί μια τεράστια ανταμοιβή των κόπων του και μια επιπλέον ώθηση για τα μελλοντικά του σχέδια, όσον αφορά το όχημα. Το Sunnyclist μπορεί να βγει στην παραγωγή και να καλύψει τις ανάγκες του τουρισμού στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσικανδυλάκης, και μάλιστα να προωθήσει ένα καλό, οικολογικό τουρισμό.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !