Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Eat Pray Love 2010

Σκηνοθεσία : Ryan Murphy
Σενάριο : Ryan Murphy, Jennifer Salt, Elizabeth Gilbert (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, I. Gusti Ayu Puspawati, Javier Bardem, Billy Crudup, A. Jay Radcliff, Ashlie Atkinson, Lisa Roberts Gillan, Gita Reddy, Mary Testa
Χώρα : ΗΠΑ
Έτος παραγωγής: 2010
Διάρκεια : 2 ώρες, 14 λεπτά
Κατηγορία : Αισθηματικό Δράμα









H Λιζ Γκίλμπερτ (Τζούλια Ρόμπερτς) στα τριάντα της είχε όλα όσα θα επιθυμούσε μία σύγχρονη γυναίκα: ένα σύζυγο, ένα ωραίο σπίτι, μια πετυχημένη καριέρα!
Όμως, όπως και πολλές άλλες, ένιωθε χαμένη, μπερδεμένη προσπαθώντας να βρει τι πραγματικά ήθελε στη ζωή της.
Με φρέσκο το διαζύγιό της και τον εαυτό της μπροστά σε ένα μεγάλο «σταυροδρόμι» στη ζωή της, η Λιζ αποφασίζει να ταρακουνήσει τα νερά.
Ξεκινάει για ένα ταξίδι στον κόσμο, αναζητώντας τα τρία πράγματα που της λείπουν περισσότερο: την απόλαυση, την πίστη και την ισορροπία.
Στην Ιταλία ανακαλύπτει την αληθινή ευχαρίστηση στο φαγητό, τη δύναμη της προσευχής στην Ινδία και, εντελώς αναπάντεχα, την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία της αληθινής αγάπης στο Μπαλί...


Αισθηματικό δράμα που καλύπτει την γυναικεία κρίση της μέσης ηλικίας με μία Τζούλια Ρόμπερτς που δεν αφήνει αμφιβολία για τις ανεξάντλητες ερμηνευτικές της επιδόσεις σε ένα mainstream ρόλο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της.
Μέσα από τέσερεις ενότητες παρακολουθούμε το ταξίδι της από την Αμερική, σε Ιταλία, Ινδία και Ινδονησία, που σκοπό έχουν να "αδειάσει" το παρελθόν, να αναγεννηθεί ψυχολογικά, να εξιλεωθεί και τελικώς να βρει το νέο της ταίρι, μετά από τον χωρισμό και την οικειοθελή φυγή της από την πατρίδα.


Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής μιας ευκατάστατης Αμερικανίδας που αναζητώντας την πυξίδα της ζωής, κάνει ένα διάλειμμα - στάση.
Νιώθει νοσταλγία ξυπνώντας το ερωτικό ενδιαφέρον που έχει "σιωπήσει", αφού περάσει το στάδιο της αυτοκριτικής και του εσωτερικού διαλογισμού.
Η αλλαγή κάποια στιγμή σε όλους μας έρχεται με τους χτύπους του βιολογικού μας ρολογιού.
Η ηρωίδα μας ανταποκρίνεται σ΄αυτούς, ταξιδεύοντας σε γραφικούς προορισμούς, εικονο-κινηματο-γραφημένους καρτποσταλικά.
Απουσιάζουν οι αντιθέσεις, οι εντάσεις, οι ανατροπές. Όλα κυλούν ειδυλλιακά, μετά τον χωρισμό, δεν απειλείται από κανέναν και συμπεριφέρεται μες στην τρελή χαρά.
Αναζητώντας την γαλήνη, την ισορροπία, την αυτοπειθαρχία, τον αυτοέλεγχο.
Όχι στην ύλη, μα στο πνεύμα και την ψυχή. Έως ότου γνωρίσει τον ιππότη Βαλεντίνο της. Στο Πλοίο της Αγάπης.
Που θα μπορούσε να συμβεί και στη Μητρόπολη του Κόσμου, στη Νέα Υόρκη, όπου και η έδρα της.
Χωρίς την ευχάριστη ταλαιπωρία των ταξιδιών στα πέρατα του κόσμου.
Όμως, ο άνθρωπος έχει άπειρες δυνατότητες προσαρμογής, συνήθως κρυμμένες στο υποσυνείδητο.
Και στην ηρωίδα μας δίνεται η ευκαιρία να τις αναδιπλώσει και αναδείξει στο μέγιστο βαθμό, κερδίζοντας τη χαμένη αυτοπεποίθηση και την εσωτερική δύναμη να επιβιώσει.


Ένας συγγραφέας έχει την πολυτέλεια να κάνει ακριβώς το ίδιο. Δεν είναι δίλημμα. Δεν είναι αλλαγή στάσης ζωής.
Είναι απλά εμπειρίες που χρειάζονται για να λάβεις την έμπνευση, την επιφώτιση.
Χωρίς αρτηριοσκληρωτικές εμμονές και καταναγκαστικούς συμβιβασμούς, συνολικά το φιλμ αποκωδικοποιεί προπαγανδιστικά τις τρεις λέξεις του τίτλου της, όσο το "Μαμ, κακά και νάνι".
Βιολογικές, πνευματικές, αισθηματικές ανάγκες αλέθονται στον μύλο των προσωπικών περιπετειών, μπολιασμένες με μυστήριο και τη γοητεία του αγνώστου.


Σημειώστε πως ο Μπαρδέμ εμφανίζεται στην τελευταία ενότητα, στο ευτυχές φινάλε, χωρίς να πείθει, τελικώς, στο ρόλο του ενώ αντιθέτως ο Ρίτσαρντ Τζέκινς στην δεύτερη, όντας και ο πιο σπαρακτικός, ερμηνευτικά, ξεχωρίζει.
Καλός και ο Τζέιμς Φράνκο, σ΄έναν ρόλο που θυμίζει Μάρλον Μπράντο στα νιάτα του. Η ακαδημαϊκή αφήγηση διεμβολίζεται συχνά από φλας μπακ αναμνήσεων της ηρωίδας, για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά και τις επιλογές, σε σχέση με τα νέα πρόσωπα που γνωρίζει και έρχεται σ΄ επαφή (συγκρίνοντάς τα με τις προηγούμενες καταστάσεις - εμπειρίες).
Γιατί από τα λάθη σου μαθαίνεις. Κι όταν δεν τα παραδέχεσαι εσύ, κάποιοι άλλοι οφείλουν να στα θυμίσουν... Η αναζήτηση έχει κορύφωση. Αναμενόμενη, όμως...


Πέντε κιλά πήρε η Τζούλια Ρόμπερτς στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας της ταινίας Eat, Pray, Love.

•Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ και αφηγείται τη ζωή της την χρονιά που ακολούθησε το διαζύγιό της: τέσσερις μήνες στην Ιταλία για να φάει, τέσσερις μήνες στην Ινδία για να προσευχηθεί και τέσσερις μήνες στο Μπαλί για να ερωτευτεί.

•Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η Ρομπερτς παραδέχτηκε ότι πήρε τα κιλά αυτά, κυρίως τρώγοντας πίτσες, στα γυρίσματα στην Ιταλία.
«Όμως, αγάπησα κάθε κιλό που πήρα...» είπε χαρακτηριστικά η σταρ του Χόλιγουντ.

•Σε ερώτηση αν έχει τις ίδιες αναζητήσεις και αγωνίες με την ηρωίδα, η Ρόμπερτς απάντησε: «Όχι με τον ίδιο έντονο τρόπο, δεν βιάζομαι να δοκιμάσω και να πειραματιστώ, αλλά ήξερα ότι η ζωή μου θα συνεχίσει να αλλάζει, ώσπου να βρω τη θέση μου και ένα δικό μου χώρο, που είναι σήμερα το σπίτι μου».

•Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι παντρεμένη από το 2002 με τον εικονολήπτη Νταν Μόντερ και έχουν τρία παιδιά.

•Την ταινία σκηνοθετεί ο Ράιαν Μέρφι, γνωστός από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Nip/Tuck.

•Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ παίζει το ρόλο του άντρα που ερωτεύεται η πρωταγωνίστρια και σύμφωνα με την Τζούλια Ρόμπερτς σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων αποτελούσε αστείρευτη πηγή ενέργειας.
«Ο ενθουσιασμός του είναι μεταδοτικός» πρόσθεσε η Αμερικανίδα σταρ...


aiora-blog

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !