Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Γιγάντιος ηλιακός καταρράκτης, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016

Το Ριο ντε Τζανέιρο επιλέχθηκε ως η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 και ένα απο τα εντυπωσιακότερα αρχιτεκτονικά της δημιουργήματα, ίσως είναι ο ηλιακός πύργος!
Σχεδιασμένος απο την Ελβετική εταιρεία  RAFAA, ο ηλιακός πύργος θα συγκεντρώνει ηλιακή ενέργεια, την οποία θα χρησιμοποιεί για να ωθεί θαλασσινό νερό στην κορυφή του πύργου, δημιουργώντας εναν τεχνητό καταρράκτη, ο οποίος με την σειρά του θα παράγει ακόμα περισσότερη ενέργεια όλο το εικοσιτετράωρο, εξαιτίας της δύναμης του νερού!
Το «Solar City Tower», όπως είναι η επίσημη ονομασία του, δεν θα είναι απλά ενα όμορφο δημιούργημα που θα παράγει ενέργεια αλλα θα φιλοξενεί ενα αμφιθέατρο, καφετέριες αλλα και καταστήματα στο ισόγειο του! Αυτή η εξαιρετική ιδέα προτάθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όπου η Βραζιλιάνικη μητρόπολη σκοπεύει να συμβολίζει την «πράσινη» πόλη του μέλλοντος.
siteseeing

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !