Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο γοητευτικός «δαμαστής» των ... 735 φαραγγιών

Υπάρχουν φορές που ο άνθρωπος αισθάνεται μικρός Θεός. Φορές που δε νιώθει φόβο, νομίζει ότι κρατά τον κόσμο στο χέρι του, γίνεται ένα με το νερό, μπορεί να μιλάει με νεράιδες και να αψηφά τους δράκους.
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Γιάννης Μπρομοιράκης, από τους ελάχιστους Ελληνες - ίσως ο μοναδικός - που σε ελάχιστα χρόνια διέσχισε 735 «άβατα φαράγγια» με τεχνικά μέσα, σε 14 χώρες. Μεταξύ αυτών και την Τρύπα του Διαβόλου στη Μαδαγασκάρη, ένα φαράγγι μόνο για «εκλεκτούς».
Ο καταρράκτης του είναι σε βάθος 470 μέτρων και για να ακολουθήσεις την πορεία του νερού χρειάζονται 3 ώρες, για να διασχίσει κάποιος όλο φαράγγι 17 ώρες. Φωτογράφος στο επάγγελμα, βρήκε το στοιχείο του στο χόμπι του ... κι το έκανε όμιλο και σχολή.
«Η Κρήτη έχει 90 φαράγγια με καταρράκτες. Στο νησί βρίσκεται ο μεγαλύτερος καταρράκτης στην Ελλάδα, στα 240 μέτρα. Είναι η 'Πέρδικα'- παραφάραγγο που πέφτει στο φαράγγι της Σαμαριάς και το δεύτερο μεγαλύτερο εδώ είναι στα 235 μέτρα που είναι ο «Μάστορας» που πέφτει μέσα στο φαράγγι του ΧΑ», αναφέρει σε συνέντευξή του στο madeincreta. Βέβαια αυτές οι δύο διαδρομές δεν είναι για όλους.
Μάλιστα μέσω του Παγκρήτιου Ομίλου Διάσχισης κι Εξερεύνησης Φαραγγιών (ΠΟΕΦ) που δημιούργησε, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 250 άτομα και μάλιστα τα περισσότερα γυναίκες.
«Για μένα το canyoning είναι όλη μου η ζωή, ακόμα και ένας........
άνθρωπος όμως που ξεκινάει τώρα στην πρώτη του κατάβαση, πετάει στα σύννεφα. Πρώτα βάζεις στο μυαλό σου ότι θα το κάνεις. Φοβάσαι! Και βέβαια φοβάσαι! Όταν φτάσεις όμως στο τέλος νιώθεις φοβερή αυτοπεποίθηση μέσα σου», τονίζει.







Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !