Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Αισθάνεστε ωραία μετά από μία μέρα στη θάλασσα; Καταλάβετε γιατί

Αισθάνεστε ωραία μετά από μία μέρα στη θάλασσα; Καταλάβετε γιατί.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε νιώσει αυτό το χαλαρό και ξέγνοιαστο συναίσθημα μετά από ένα σαββατοκύριακο στην παραλία. Είναι αποτέλεσμα της απόδρασης από την ρουτίνα; Είναι αποτέλεσμα της θάλασσας και του ηλίου που μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο...«καλοκαιρινό»; Μπορεί η συχνή επαφή με τη θάλασσα να έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία μας; H έρευνα του αμερικάνικου πανεπιστημίου University of Exete έρχεται να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της μελέτης, Μάικλ Γουάιτ, «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι μια βόλτα στην παραλία είναι χαλαρωτική. Το πολύπλοκο ερώτημα όμως είναι πώς και γιατί η παραθαλάσσια ζωή επηρεάζει και την υγεία του ανθρώπου.»
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου πραγματοποίησαν πολλά διαφορετικά πειράματα, για να διαπιστώσουν αν η ζωή κοντά στη θάλασσα επηρεάζει άμεσα την ζωή και την υγεία μας.
Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. Εκείνοι που ζούσαν κοντά στην ακτή παρουσίαζαν καλύτερη υγεία.
Θα μπορούσε κανείς να αντιπαραθέσει ως επιχείρημα πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν και «αντέχουν» οικονομικά να ζουν σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή, όμως ένα από τα πολλά πειράματα απέδειξε ότι στην πραγματικότητα ήταν οι χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές κοινότητες είναι αυτές που παρουσίαζαν τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παραθαλάσσια ζωή βελτιώνει σημαντικά την καθημερινότητα του ανθρώπου, περίπου όσο την επηρεάζει και η ανάληψη μιας καινούργιας δουλειάς.
«Μια μετακόμιση προς τη θάλασσα μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος και να ενθαρρύνει τη σωματική δραστηριότητα» δήλωσε η Γουάιτ.
Σε ένα ακόμη πείραμα που πραγματοποιήθηκε, οι συμμετέχοντες καλούνταν να απαντήσουν πόσα λεφτά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για ξενοδοχεία με διαφορετικές θέες. Η θέα μιας παραλίας ή ενός πελάγους ήταν αυτή που «κέρδισε» την συντριπτική πλειοψηφία
Η σειρά πειραμάτων βρίσκετε ακόμα σε εξέλιξη, με τους μελετητές να τοποθετούν αγχωμένους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα κάποιον που πρόκειται να υποβληθεί σε οδοντιατρική επέμβαση, σε περιβάλλον...παραλίας. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι αισθάνονται λιγότερο πόνο όταν «ξεχνιούνται» στο παραθαλάσσιο περιβάλλον.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με αυτό το τρόπο θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο είδος θεραπείας, με βάση την έκθεση των ασθενών σε ωκεανούς.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !