Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το ηλεκτροσόκ που ξελογιάζει: Νέα τεχνική ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου κάνει τους ανθρώπους

Το ηλεκτροσόκ που ξελογιάζει: Νέα τεχνική ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν τους άλλους πιο ελκυστικούς

Αν θέλετε να κάνετε κάποιον να σας ερωτευτεί, δε χρειάζεται να καταφύγετε σε μαγικά φίλτρα, απλά δοκιμάστε να τον βάλετε στην πρίζα: η ηλεκτρική διέγερση μιας συγκεκριμένης περιοχής του εγκεφάλου κάνει τους εθελοντές να βλέπουν τους άλλους πιο όμορφους, διαπιστώνουν νευροεπιστήμονες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Translational Psychiatry, η νέα τακτική ξελογιάσματος βασίζεται στην «διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος», ή tDCS, στην οποία δύο ηλεκτρόδια τοποθετούνται στην επιφάνεια του κεφαλιού και διοχετεύουν ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από τον εγκέφαλο.
Στο πείραμα που πραγματοποίησαν ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια (Caltech) και του Πανεπιστημίου του Κιότο, η τεχνική tDCS εφαρμόστηκε στον κοιλιακό μεσεγκέφαλο, μια περιοχή που σχετίζεται με την εκτίμηση των ευχάριστων ερεθισμάτων και την επιβράβευση που αυτά προσφέρουν.
Συνολικά 19 εθελοντές κλήθηκαν να κοιτάξουν ψηφιακές εικόνες ανδρικών και γυναικείων προσώπων με ουδέτερες εκφράσεις, και να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητά τους σε μια κλίμακα από το ένα έως το οκτώ, με ή χωρίς tDCS. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε η διέγερση του μεσεγκεφάλου αύξανε σημαντικά την ελκυστικότητα των προσώπων.
Η επιβεβαίωση του συμπεράσματος ήρθε από την επανάληψη του πειράματος σε μια ομάδα ελέγχου, της οποίας οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε «ψεύτικη» tDCS που τους προκάλεσε μια αίσθηση σαν γαργάλημα στο κεφάλι, χωρίς όμως να διεγείρει τον μεσεγκέφαλο.
Αν και το δείγμα της μελέτης ήταν μάλλον μικρό, λιγότερο από 40 άτομα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η διέγερση του μεσεγκέφαλου θα μπορούσε μια μέρα να έχει πρακτικές εφαρμογές για την αντιμετώπιση διαταραχών που σχετίζονται με το μεσεγκέφαλο, όπως η νόσος του Πάρκινσον, η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια και ο εθισμός.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !