Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Ισραήλ - Αναβιώνει ο μύθος των “πληγών του Φαραώ” ...Αναβιώνουν οι πληγές του Φαραώ για τους κατοίκους του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, καθώς τις τελευταίες ώρες αναρίθμητα σμήνη τεράστιων ακριδών σαρώνουν κάθε σπιθαμή γης και κυριολεκτικά “καταπίνουν” την αγροτική παραγωγή, απειλώντας με ολοκληρωτική καταστροφή και με τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα!

Την ώρα που οι επιστήμονες, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της ερήμου σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, η επιδρομή των ακριδών, πρωτόγνωρη ως προς το μέγεθός της φέτος, απειλεί να μετατρέψει σε κρανίου τόπο όλα τα εδάφη του Ισραήλ και των όμορων περιοχών.

Οι ντόπιοι μιλάνε για την χειρότερη επιδρομή εντόμων εδώ και πολλές δεκαετίες, οι ειδικοί απορούν για την προέλευση των μυριάδων εντόμων και η κυβέρνηση του Ισραήλ προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με κάθε πρόσφορο μέσο.


Έχει ήδη κινητοποιηθεί ο στρατός και η αεροπορία, που πραγματοποιεί πτήσεις και αεροψεκασμούς, μόνον όμως συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα υπό τον κίνδυνο να βρεθούν τα αεροσκάφη “εγκλωβισμένα” ανάμεσα σε “ιπτάμενα βουνά εντόμων” με άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των πιλότων, ενώ από εδάφους ο στρατός έχει αναπτύξει ομάδες φορτηγών, εξοπλισμένων με ψεκαστικά μέσα και δεξαμενές γεμάτες ειδικά χημικά.

Στόχος όλων να αφανίσουν τις ακρίδες στην παρούσα φάση γιατί οι ειδικοί εκτιμούν πως σε δύο ή τρεις ημέρες οι ακρίδες θα έχουν μεγαλώσει τόσο ώστε να απειλούν πια ακόμα και ζώα !!! Οι ντόπιοι αγρότες μάλιστα δηλώνουν πως “ο Θεός ξανάστειλε, 3.000 χρόνια μετά, την οργή του στη γη...”.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !