Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ξεφούσκωσε το γιγάντιο παπί στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ


Απρόσμενη τροπή πήρε το παγκόσμιο ταξίδι του γιγάντιου παπιού που το τελευταίο διάστημα φιλοξενείται στο Χονγκ Κονγκ. Το έργο του Ολλανδού καλλιτέχνη Φλωρεντίν Χόφμαν που μεταφέρει μήνυμα ειρήνης ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο,ξεφούσκωσε απρόσμενα την Τετάρτη.

Το γιγάντιο πλαστικό παπί, ύψους 16,5 μέτρων, που υπογράφει ο Ολλανδός καλλιτέχνης Φλωρεντίν Χοφμαν ξεκίνησε το ταξίδι του το 2007, προκειμένου να μεταφέρει ένα μήνυμα ειρήνης, γαλήνης και συμφιλίωσης στους λαούς του κόσμου. Μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί 10 χώρες και συνολικά 12 λιμάνια (Οζάκα, Σάο Πάολο, Άμστερνταμ) ενώ το τελευταίο διάστημα φιλοξενούνταν στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ όπου και θα παρέμενε μέχρι τις 9 Ιουνίου.
Ωστόσο η επίσκεψη του στο Χονγκ Κονγκ είχε απρόβλεπτη εξέλιξη αφού νωρίς την Τετάρτη το γιγάντιο παπί άρχισε σιγά σιγά να ξεφουσκώνει μέχρι που έγινε μία άμορφη πλαστική κίτρινη μάζα στο λιμάνι της πόλης.
Διοργανωτές κάλεσαν έκτακτη συνεδρίαση νωρίς την Τετάρτη και απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη στο παπί κι αν το ξαφνικό ξεφούσκωμα ευθύνεται σε ελλιπή συντήρηση.
Αν και είναι ασαφές τι ακριβώς συνέβη με το έργο του, ο Ολλανδός καλλιτέχνης δήλωσε στο CNN νωρίτερα ότι η πάπια φτιάχτηκε με ειδικό υλικό που επιτρέπει τις παρεμβάσεις και διευκολύνει τις επισκευές.
Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παπί αντιμετώπισε προβλήματα στο ταξίδι του, αφού το 2009 μαχαιρώθηκε 42 φορές κατά την παραμονή του στο λιμάνι του Βελγίου
Πηγή:  iefimerida.gr 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !