Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Όταν έφτασε το ελικόπτερο έγινε πόλεμος


Φρουροί φυλακών Τρικάλων: Όταν έφτασε το ελικόπτερο έγινε πόλεμος

Καρέ-Καρέ το χρονικό της απόδρασης:

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα «ΝΕΑ», οι φρουροί περιέγραψαν όλο το χρονικό της απόδρασης Βλαστού ενώ παράλληλα υπέδειξαν και τις τραγικές ελλείψεις του σωφρονιστικού καταστήματος σε προσωπικό ελέω κρίσης:

«Το ελικόπτερο έφτασε από τα ανατολικά. Πραγματοποίησε αναγνωριστικό κύκλο πάνω από τις φυλακές πυροβολώντας προς τη Σκοπιά 2. Οι φρουροί ανταπέδωσαν. Προσγειώθηκε πίσω από τη Σκοπιά 3, σε μια νεκρή ζώνη (χώρο πρασίνου ανάμεσα στους τοίχους και στην εξωτερική περίφραξη) χωρίς να σβήσει τις μηχανές. Δύο άνδρες κατέβηκαν οπλισμένοι, αλλά μόλις είδαν τον φρουρό να ανοίγει την πόρτα του πυργίσκου επέστρεψαν στο ελικόπτερο. Απογειώθηκε και η ανταλλαγή σφαιρών συνεχίστηκε.
Οι φρουροί έριχναν σχεδόν στα τυφλά, με πυρ και κάλυψη, αφού οι λαμαρίνες ολόγυρά τους δεν πρόσφεραν προστασία.

Στη δεύτερη προσέγγιση οι δράστες έριξαν την ανεμόσκαλα που σκάλωσε στον τρίτο από τους εννέα πυλώνες με συρματόσκοινο στην αυλή της φυλακής. Οι σφαίρες των φρουρών βρήκαν τα υδραυλικά και τον πίσω έλικα. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο πάρκινγκ με τη μούρη προς τη Σκοπιά 1. Ο πιλότος επιχείρησε να το σηκώσει ξανά και το ελικόπτερο γύρισε στρεφόμενο προς την πύλη. Επενέβησαν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος και συνέλαβαν τους δράστες».

Παράλληλα, ο Σωτήρης Βάγιας αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικής Φρούρησης Σωτήρης Βάγιας δήλωσε ότι το προσωπικό έχει μειωθεί κατά πολύ λόγω της περικοπής κονδυλίων και πλέον την φύλαξη αναλαμβάνουν εννέα άτομα αντί για δεκατέσσερα όπως προβλέπεται, ενώ συνολικά εξαιτίας της κρίσης οι μισθοί τους έχουν μειωθεί κατά 40% ενώ έχει μειωθεί κατά πολύ και ο αριθμός τους πανελλαδικά.


Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς χθες έδωσε εντολή στον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να υπογράψει εγκύκλιο για να δοθούν στους φρουρούς τα χρωστούμενα νυχτερινά του 2012.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !