Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Έτοιμη να ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία!

Έτοιμη να ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία!


Ο Ισπανικός βορράς δεν είναι διατεθειμένος, εν μέσω κρίσης, να φανεί αλληλέγγυος με το νότο και είναι έτοιμος να αποσχιστεί!
Η άποψη ότι η Καταλονία αποτελεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο για την Ευρώπη, μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, έχει επισκεφθεί τουλάχιστον δύο φορές τις Βρυξέλλες θέλοντας να κάνει το αίτημά του για ένα νέο σύστημα χρηματοδότησης να εισακουστεί!
Μάλιστα, έχει κάνει επαφές με τον πρόεδρο της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως και με τον πρόεδρο της Βουλής, Μάρτιν Σουλτζ.
«Δεν θα απαρνηθούμε αυτό που είμαστε… Περισσότερο Καταλονία και περισσότερο Ευρώπη είναι το μότο μας» είπε ο Μας σε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια μίας εκ των επισκέψεών του στις Βρυξέλλες. «Αυτό σημαίνει λιγότερο Ισπανία;», ερωτήθηκε, για να απαντήσει: «Είμαστε θετικοί. Καταφάσκουμε. Δεν αρνούμαστε τίποτα».
Και παρ’ όλο που η πρώτη αντίδραση των Βρυξελλών ήταν η δυσπιστία, ωστόσο κάποια από τα αιτήματα της Καταλονίας αντιμετωπίζονται με συμπάθεια από ορισμένους κύκλους….
Πηγή: El País μέσω: parapolitika.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !