Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα «μαϊμού» βιολογικών


Προϊόντα με τη σφραγίδα του «βιολογικού» διακινούσε κύκλωμα 120 παραγωγών που δραστηριοποιούνταν σε πέντε νομούς της Ελλάδας.
Όπως είχε αποκαλύψει σε αναλυτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Agrenda στο φύλλο του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, το κύκλωμα εξέδιδε επί χρόνια ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν βιολογικά προϊόντα προκειμένου να εισπράττει επιδοτήσεις από το σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σε νέο ρεπορτάζ, στα Νέα, αναφέρεται πως η μαφία των βιολογικών, που εξαρθρώθηκε από κοινή έρευνα της Αστυνομίας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δρούσε σε πέντε νομούς της χώρας (Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλονιά, Άρτα, Πρέβεζα και Φωκίδα).
Εγκέφαλος του κυκλώματος ήταν ένας γεωπόνος-μελετητής ο οποίος εκπονούσε μελέτες προκειμένου οι 120 εμπλεκόμενοι παραγωγοί να ενταχθούν στο πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας.

Συγκεκριμένα, παραποιούσε βεβαιώσεις γνωστής εταιρείας πιστοποίησης στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.  Στις πλαστές βεβαιώσεις αναφέρονταν ότι οι εκτάσεις των συγκεκριμένων παραγωγών και ο αριθμός των ζώων τους πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ενώ στην πραγματικότητα ένα μόνο μέρος αυτών των παραγωγών πληρούσε τα εν λόγω κριτήρια.
Τα ψεύτικα βιολογικά προϊόντα περιελάμβαναν ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές, κηπευτικά, λαχανικά, πορτοκάλια, καλαμπόκι, κτηνοτροφικά φυτά, τριφύλλι (για ζωοτροφές) κ.ά.
Παρέμβαση για το ζήτημα είχαν κάνει και οι οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΒΙΟ Ελλάς και ΔΗΩ.
Σημειώνεται ότι το κύκλωμα έχει εισπράξει, από το 2007 οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας μέχρι και σήμερα, πάνω από 1 εκατ. ευρώ παράνομες επιδοτήσεις.

Πηγή: tanea.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !