Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Αν δεν έχεις περάσει από τα αποδυτήρια...»

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον Sentra 103,3 για τον φετινό ΟΦΗ και σχολίασε όσα γίνονται σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τι είπε για Ζαρντίμ, Φερέιρα αλλά και Βαλβέρδε! Ο έμπειρος τεχνικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ξύπνα αγόρι μου» με τους Βασίλη Σκουντή και Αντώνη Κυρίκο και αφού αναφέρθηκε στο...
χθεσινό 2-1 επί του Πλατανιά, μίλησε και για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Κρήτης, σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Επίσης, εξήγησε πως οι Ζαρντίμ και Φερέιρα δεν έχουν πετύχει ως τώρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα γιατί φαίνεται πως δεν ξέρουν και δεν μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις και αναφέρθηκε και στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου...

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Ίσως να μην παίξαμε πολύ καλά, αλλά παίξαμε σωστά. Και το πιο σημαντικό είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Αυτό είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Είναι όμορφο να συνδυάζεις και θέαμα, αλλά είμαστε νέα ομάδα και δεν έχουμε φτάσει σε αυτό επίπεδο. Σκαλί σκαλί, καθώς έχουμε τις βάσεις, θα προσπαθούμε, ξέχωρα από τους τρεις βαθμούς που είναι πάντα στόχος, να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν η ομάδα έχει σφραγίδα Αναστόπουλου: «Όταν υπάρχουν προβλήματα, όχι μόνο οικονομικά, ο προπονητής πρέπει να είναι και διαχειριστής καταστάσεων. Δεν έχεις να αντιμετωπίσεις μόνο τον Έλληνα, αλλά και τον Ισπανό, τον Ούγγρο, τον Πορτογάλο, τον Άγγλο κλπ. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει οικονομική συνέπεια για να μπορείς και να ζητάς. Αν δεν είσαι διαχειριστής και παικταράδες να έχεις, δεν κάνεις τίποτα. Αν δεν υπάρχει καλή λειτουργία στα αποδυτήρια δεν μπορείς να έχεις αποτέλεσμα. Το καλό είναι πως στον ΟΦΗ υπάρχουν παιδιά τα οποία δείχνουν κατανόηση, στοιχείο θετικό, ώστε να υπάρχει καλή λειτουργία αποδυτήρια και αυτό να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν είχε προβλήματα η ομάδα, στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο, σίγουρα θα ήταν μέσα στην πεντάδα. Δεν λέω μεγάλες κουβέντες. Το λέω πολύ σοβαρά».

Για την ατάκα του για τον Ψηλορείτη: «Ρωτήθηκα χθες αν αισθάνομαι πίεση και απάντησα πως είναι σαν να ρωτάς τον Ψηλορείτη αν έχει συνηθίσει τα χιόνια. Εγώ τον πρωταθλητισμό τον έχω βιώσει και αν δεν τον έχεις βιώσει δεν μπορείς να τον μεταδόσεις. Είμαστε 24 ώρες το 24ώρο στην τσίτα».

Για το αν ο Σίσιτς είναι το... λούσο του ΟΦΗ: «Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Με τον Νίκο Μαχλά τον φέραμε πέρυσι στην ομάδα. Τον ξέραμε, τον πιστεύαμε. Έχει κι άλλα να δώσει. Κι όλη η ομάδα γενικά. Είμαστε πάρα πολύ νέα ομάδα. Από την περσινή, μόνο οι Σίσιτς και Βερόν είχαν συμμετοχές. Οι Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Μονιάκλης Μπανούσης, Παπάζογλου, Ιωαννίδης είναι παιδιά νέα που στις ομάδες τους δεν είχαν συμμετοχές. Ο ΟΦΗ μπορεί να μην έχει χρήματα αλλά το καλό για τον ποδοσφαιριστή είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα, αν είσαι καλός, να προχωρήσεις».

Για την κριτική που γίνεται σε Ζαρντίμ και Φερέιρα και το γεγονός πως ο ίδιος δεν έχει δουλέψει σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, αλλά κάνει πάντα «επικίνδυνες» αποστολές: «Αν είναι θα `ρθει, θα `ρθει. Στις δύο μεγάλες ομάδες, αν έχεις περάσει από τα αποδυτήριά τους, είναι εύκολο να διαχειριστείς καταστάσεις. Είναι ομάδες γεννημένες να πρωταγωνιστούν και να παίρνουν πρωταθλήματα και κύπελλα. Δεν μπορείς να λες παίξαμε καλά, ή να σου φταίει η διαιτησία αν δεν κερδίζεις τα Γιάννενα ή τον Άρη. Δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα η διαιτησία. Παναθηναϊκός είσαι! Τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Όταν έχεις μέτριους και κάτω, έχεις προβλήματα.

Στον Ολυμπιακό, για τον τερματοφύλακα απλά να πω πως είναι μια θέση πολύ δύσκολη και λεπτή και θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Δεν μπορείς σε κάθε παιχνίδι να αλλάζεις, κατά τη γνώμη μου. Κάθε προπονητής όμως, έχει τη φιλοσοφία του. Όταν όμως έχεις τους καλύτερους παίκτες πρέπει να έχεις κατασταλάξει σε μια βάση οκτώ παικτών που ανάλογα με αντίπαλο και φόρμα θα παίζουν. Ο κύριος Μαρινάκης στον εκάστοτε προπονητή δίνει τα εχέγγυα να πετύχει καθώς είναι λυμένα όλα τα προβλήματα. Εκεί είναι καθαρά στο χέρι του προπονητή. Όπως έδωσε το κλειδί στον Βαλβέρδε και πέτυχε, έτσι το έδωσε και στον Ζαρντίμ. Βέβαια, και ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό πέτυχε. Στην Ισπανία τι γίνεται...; Μην τους θεοποιούμε όλους...».

Για τους Έλληνες επιθετικούς: «Υπάρχουν αξιόλογα παιχνίδια, όπως ο Αθανασιάδης. Και ο Παπάζογλου που ήρθε από τον ΠΑΟΚ έχει καλά στοιχεία, αλλά δεν του δόθηκε δυνατότητα να παίξει λόγω των πολλών επιλογών που είχε η ομάδα του. Οι Έλληνες υστερούμε πάντως... Ειδικά στο μυαλό και στο πώς βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Ο ξένος είναι πιο επαγγελματίας. Ξέρει πότε θα βγει, πότε θα διασκεδάσει, πότε θα προπονηθεί. Το επάγγελμα μας είναι δύσκολο. Απαιτεί θυσίες. Και τσαντίζομαι όταν διαβάζω πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πως ο ένας το θέλει περισσότερο... Δηλαδή ο Πλατανιάς το ήθελε λιγότερο χθες;»

Για τα διοικητικά του ΟΦΗ: «Το καλό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Νίκος Μαχλάς που ξέρει από ποδόσφαιρο, έχει περάσει από τα αποδυτήρια. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή και δυνατή συνεργασία γιατί όλοι οι άνθρωποι είμαστε δύσκολοι στις σκέψεις μας για το ποδόσφαιρο. Ο Ματθαίος Πουλινάκης είναι και φιλόδοξος και πολύ δραστήριος. Ξέρω τι είδους προβλήματα υπάρχουν και μέσα από τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, έχουν λυθεί αρκετά θέματα. Σιγά σιγά αλλάζουν τα πράγματα και ο ΟΦΗ σε 1-2 χρόνια θα μπορεί να θέτει και στόχους. Γιατί μέχρι τώρα πολύ εύκολα οριοθετούμε στόχους χωρίς να κοιτάμε αν έχουμε εφόδια και στο τέλος βγαίνουν άλλα και το πρόβλημα γίνεται πολύ πιο σοβαρό και πιο δύσκολο».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !