Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αποζημίωση εως και 600 ευρώ για τους επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση


Αποζημίωση εως και 600 ευρώ για τους επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πλέον οι επιβάτες αεροπλάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιούνται αποζημίωση έως και 600 ευρώ αν οι πτήσεις τους έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριών ωρών.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, έκρινε το 2009 ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αποζημιώνονται όχι μόνο για τις ματαιώσεις πτήσεων, αλλά και για τις πολύωρες καθυστερήσεις εκτός αν αυτές οφείλονται σε ειδικές και αναπόφευκτες συνθήκες.
Ύστερα από κίνηση των αεροπορικών εταιριών Lufthansa, British Airways, easyJet, TUI Travel και της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, Γερμανικά και βρετανικά δικαστήρια ζήτησαν από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, να επεκτείνει την αρχική του απόφαση, ωστόσο η απόφαση του Δικαστηρίου παρέμεινε ίδια.
«Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν καθυστέρηση και εκείνοι των οποίων οι πτήσεις ματαιώνονται 'την τελευταία στιγμή' πρέπει να θεωρείται ότι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. επειδή οι επιβάτες αυτοί υφίστανται παρόμοια ταλαιπωρία--προπάντων χάσιμο χρόνου» έκρινε εν τέλει το δικαστήριο.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !